Nieuwe pastamachines 2018

Nieuwe pasta machine
door

Op deze pagina bieden wij u een overzicht van de nieuwste pastamachines. Nieuwe pasta makers zorgen ervoor dat het voor iedereen overal en altijd mogelijk is om pasta te maken. Zelfbereid voedsel is altijd veel beter dan alles wat kant en klaar is en alleen afgekookt hoeft te worden. Wie kiest voor gezonde en lekkere pasta heeft aan de machine een prima hulp. Het recept mag je zelf bepalen en zo kun je uitproberen wat in alle opzichten het beste bij je past. Het is zo eenvoudig om de echte Italiaanse keuken in je huis te halen, met een pasta machine gaat het zo gemakkelijk.

Zelfgemaakte pasta is pertinent gezonder, lekkerder en bovenal uiteraard vers. Dankzij de nieuwe machine hoeft pasta maken helemaal geen langdurig en moeilijk karwei te zijn waarbij je achterblijft met rommelige pasta en een keuken die compleet bedekt is met bloem en deeg. De nieuwe pastamachines zijn in alle opzichten heel handig en nemen je veel werk uit handen.

Mechanisch versus elektrisch

Het principe van pasta maken blijft hetzelfde. De ingrediënten in de juiste hoeveelheden vermengen, het deeg uitermate stevig doorkneden en vervolgens in de pastamachine, mechanisch of elektrisch.

Om een lang verhaal kort te maken, er zijn uiteraard heel verschillende machines, maar de tweedeling is in principe tussen de elektrische en de mechanische pastamachines.

Waar op te letten bij aanschaf nieuwe machine

Prijs

De elektrische machines verschillen uiteraard van duur tot goedkoop. Bepaalde machines met alles erop en eraan doen alles, van het mengen van de ingrediënten, het kneden van het deeg en het persen van de pasta. Er zijn elektrische pasta machines die het beperkten tot het kneden en persen of zelfs alleen persen. Bij het aanschaffen van een elektrische machine, kijk goed naar deze zaken, ontdek wat de machine wel of niet doet. Bij veel elektrische machines is een maatbeker bijgevoegd, waarin je de bloem en de andere grondstoffen voor de pasta prima kunt afmeten.

Soort Pasta

Een ander punt om op te letten is het soort pasta wat de elektrische machine produceert. De basis is meestal twee soorten: spaghetti en lasagne. Maar met behulp van diverse opzetstukken kan het zomaar dat er ook fettucine, tagliatelle en zelfs penne kan worden geproduceerd. Let erop of deze er al bij zijn gevoegd, of deze apart moeten worden aangeschaft. Variëren, daar gaat het ten slotte om.

Reiniging

De elektrische machine kan meestal met water worden gereinigd, zelfs in de vaatwasmachine. Er zijn zelfs elektrische pasta machines waarbij een tool voor het reinigen is bijgevoegd, of een schoonmaakmiddel.

Bij de elektrische pastamachine, zeker de nieuwste, is vaak een extra lange deegbuis, zodat het kneden nog beter gaat. Soms is het zelfs mogelijk om er een aan te schaffen met een doorzichtige kap, zodat je de pasta eruit kan zien komen!

Mechanisch

Dan is er de mechanische machine. Hoeft absoluut geen slechtere optie te zijn, integendeel. De nieuwste mechanische pasta machine is vervaardigd van het allerbeste metaal. RVS of metaal, met geadoniseerd aluminium, zodat het doorkomen van cadmium-, chroom-, of andere deeltjes is uitgesloten. Het voordeel van de kwaliteit van het metaal is ook dat er nauwelijks sprake is van deegverlies en bovendien gemakkelijk te reinigen. Deze machines mogen meestal niet met water worden schoongemaakt, maar wel met keukenpapier of een droge doek.

Aan de zijkant bevindt zich een knop waardoor je de dikte van de pasta zelf kunt bepalen. De variatie ligt meestal tussen enkele millimeters en enkele centimeters. Bovendien hebben mechanische pasta machines eveneens verschillende kopstukken om diverse soorten pasta te maken.

Kopstukken

Als je 3 kopstukken hebt voor verschillende pasta kun je in combinatie met de verstelbare knop zelfs wel 9 soorten produceren. Het vermenigvuldigt immers. Zo heb je veel gemak uit een machine met enkele kopstukken.

De mechanische machine wordt bediend met een hendel aan de zijkant. Bij de nieuwste machines hoef je niet veel kracht te zetten of eindeloos te draaien, integendeel, meteen komt er pasta uit. De goed afgestelde schroefknop zorgt ervoor dat de pasta machine niet gaat schuiven over het aanrecht.

Dus, alle pastamachines hebben allemaal hun eigenschappen. Een elektrische machine doet het grootste en zwaarste deel van het werk, maar met een mechanische machine heb je wellicht het gevoel dat je het helemaal zelf doet. Die eigenheid van de verse pasta, die is uniek.

Conclusie

De nieuwe pastamachine is uitstekend geschikt voor elk huishouden en alle wensen met betrekking tot het soort pasta. De nieuwe pasta machine, elektrisch of mechanisch is, de nieuwste machines op dit gebied zorgen voor mooie en goed gestructureerde pasta. Het water loopt je al in de mond als je ernaar kijkt!

Met de pastamachine kun je ook pasta maken voor verschillende diëten zoals zoutarm of glutenvrij. Wat de machine ook doet, uiteindelijk heb je zelf de pasta samengesteld en dat proef je!


Deel op:
FacebookGoogleLinkedInPinterestRedditTumblrTwitter