Aanbieding (36 euro): ons culinaire avontuur met de Kitchenz Pastamachine (2023)

Ons avontuur met de Kitchenz Pastamachine: ervaringen met het maken van verse pasta thuis.
Auteur
Affiliatie
Elsemieke van der Laan

Pastamachine Gids

Publicatiedatum

6 december 2023

Inleiding

Kitchenz® pastamachine pastamaker met pasta droogrek pasta starterset pasta roller voor: ravioli , spaghetti , lasagne , etc. incl. receptenboek jr11j5e4xxgd y09xnr

Deze Kitchenz pastamachine is momenteel in de aanbieding voor 36 euro op Bol.

Als je denkt aan zelf je pasta maken thuis, dan klinkt dat als een heel karwei. Maar met de Kitchenz Pastamachine blijkt dat reuze mee te vallen. In deze recensie behandel ik alles details, van uitpakken tot aan het eerste bord met verse pasta.

Aanbieding

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Kitchenz Kleur Chroom
Materiaal Bamboe , Chroom Vaatwasser veilig Nee
Product breedte 21.10 cm Product hoogte 15.30 cm
Product lengte 21.90 cm Product gewicht 3 kg
Aantal artikelen in verpakking 2 stuk(s) Fabrieksgarantie termijn 1 jaar
Uitzonderingen fabrieksgarantie Niet van toepassing Aantal verschillende pastadiktes 8

Ontdekking van de Kitchenz Pastamachine

Kitchenz® pastamachine pastamaker met pasta droogrek pasta starterset pasta roller voor: ravioli , spaghetti , lasagne , etc. incl. receptenboek krggk4ageyjr y09xnr

Het ontdekken van de Kitchenz Pastamachine voelde als een nieuw hoofdstuk in mijn keukenavonturen. Mijn eerste indruk was dat het stevige product, ondanks de complexiteit van pasta maken, heel toegankelijk is voor de beginnende hobbykok. In de doos vond ik alles wat nodig is om te starten:

  • Roestvrijstalen pastamachine

  • Handsnijder

  • Handslinger

  • Tafelklem

  • Inklapbaar droogrek

Dit keurige totaalpakket maakt dat je niet verschillende winkels hoeft af te struinen voor de volledige uitrusting.

Laten we eerst even naar de machine zelf kijken. Het roestvrij staal geeft een luxe uitstraling en past bijna in elke keukenstijl. Naast de esthetiek is het materiaal eenvoudig schoon te houden, althans aan de buitenkant. Hier en daar zit wel wat speling tussen de onderdelen, wat schoonmaken bemoeilijkt en waar kleine stukjes deeg in kunnen blijven haken. Geen dealbreaker, maar een verbeterpuntje voor de liefhebbers van een snelle opkuis.

Het gebruik is eenvoudiger dan ik dacht. Met de acht dikte-instellingen is het spelen met de dikte van je pasta een fluitje van een cent, mits een beetje oefening. Er gaat wel niks boven de frisse smaak van zelfgemaakte pasta, dus wat extra tijd investeren in het schoonmaken neem ik graag voor lief.

Ik moet toegeven, het droogrek voelt wat fragiel aan. Gelukkig is thuis pasta maken meestal bedoeld voor directe consumptie, dus ik vind dit geen groot nadeel. Het rekje voldoet en doet precies wat het moet doen: pasta drogen.

Dan even over de veelbesproken plastic beschermlaag: ja, het verwijderen hiervan kan een geduldtest zijn. Maar het beschermt de machine zeer goed tegen krassen en beschadigingen, waardoor deze blinkend nieuw uit de verpakking komt.

Nog een klein aandachtspuntje is de tafelklem. Deze is degelijk, maar had wat breder gemogen om aan verschillende tafels te passen. Ook het handvat heeft de neiging om er snel af te vallen wanneer je van rol naar snijsectie wisselt. Het zijn details, maar ze kunnen de gebruikservaring net iets vloeiender maken.

Toch voegt deze Kitchenz Pastamachine iets toe aan de culinaire ervaring thuis. Het maakt van een doorsnee maaltijd een creatieve uitspatting, waarbij je elk aspect van je pasta naar eigen hand kan zetten. De versheid en textuur van de pasta zijn onmiskenbaar en geven elk gerecht iets extra’s.

De vele pastasoorten die je kunt maken – spaghetti, lasagna, tagliatelle – en het toegevoegde e-book vol inspiratie helpen je op weg naar heerlijke, huisgemaakte maaltijden. Het is echter jammer dat sommige kopers melden dat het e-book niet wordt meegeleverd, waardoor ze een deel van de beloofde extra waarde missen.

Al met al is de Kitchenz Pastamachine een betrouwbare hulp in de keuken voor wie de smaak van verse pasta wenst, zonder naar Italië te hoeven. Het apparaat heeft ruimte voor verbetering, maar de basisfuncties die het biedt, maken het ondanks de kleine ongemakken, een aanrader.

Ontwerp en Bouwkwaliteit

Kitchenz® pastamachine pastamaker met pasta droogrek pasta starterset pasta roller voor: ravioli , spaghetti , lasagne , etc. incl. receptenboek lrggl4ajbzkg y09xnr

De Kitchenz® Pastamachine Set met Droogrek lijkt op het eerste gezicht een solide toevoeging aan de keuken van elke pastaliefhebber. De machine heeft een luxe uitstraling en het glanzende chroom geeft het direct een professionele look. Echter, niet alleen het uiterlijk overtuigt; de functionaliteit is de echte ster van de show.

Bij deze pastamachine draait alles om de aanpasbaarheid en veelzijdigheid. Met de optie om pasta te snijden in acht verschillende diktes, biedt het apparaat een ruime mate van flexibiliteit. Of je nu dunne spaghetti of brede lasagnavellen wilt maken, de machine lijkt het allemaal aan te kunnen.

Hieronder een overzicht van de bouwkwaliteit en ontwerpkenmerken:

  • Duurzaam RVS materiaal: voor een langdurig gebruik en bestendig tegen keukenelementen.

  • Breedte-instellingen: maar liefst 8 variaties in dikte voor diverse pastagerechten.

  • Handig droogrek: voor het efficiënt drogen van je pasta, al had het rek iets steviger mogen zijn.

  • Meegeleverd pasta snijblad: voor de primaire pastasoorten zoals spaghetti en tagliatelle.

Gebruikers merken op dat het apparaat, ondanks het robuuste ontwerp, toch niet geheel vrij is van minpuntjes. Zo kan het handvat bij sommige gebruikers wel eens loskomen en de klem die het apparaat op zijn plek moet houden, past niet op elk aanrechtblad. Ook wordt vermeld dat de machine soms lastig schoon te maken is door speling tussen de onderdelen waar restjes deeg in kunnen blijven hangen.

Desalniettemin lijken deze nadelen eerder kleine irritaties dan dealbrekers te zijn. De problemen met het schoonmaken zijn weliswaar vervelend, maar het is niet ongebruikelijk voor pastamachines die met zoveel precisie werken. En hoewel sommige gebruikers problemen hebben met de klem en het handvat, zijn dit zaken die redelijk eenvoudig kunnen worden opgelost.

Verder doen er zich situaties voor waarbij de machine niet goed uit de verpakking komt en er wellicht beschadigingen zijn of er onderdelen missen. Ondanks dat dit heel vervelend kan zijn, is het belangrijk om te benadrukken dat dit niet de norm lijkt te zijn. De klantenservice speelt hier een cruciale rol en het is van belang dat als je tegen een dergelijk probleem aanloopt, je dit direct meldt. Voor een probleemloze ervaring met een pastamachine die goed beoordeeld wordt op kwaliteit en betrouwbaarheid, kun je de Bama Figaro RVS Pastamachine overwegen.

De meeste kopers zijn positief over het gebruiksgemak en praktische design. Zeker het feit dat men nu thuis glutenvrije pasta kan maken, wordt als een groot pluspunt ervaren. Daarnaast is de luxe uitstraling iets waar consumenten vrolijk van worden en wat het apparaat zelfs geschikt maakt als geschenk.

In overeenstemming met het algemene beeld, lijkt de Kitchenz® Pastamachine een betrouwbare, handige en stijlvolle toevoeging aan je keukengereedschap te zijn. De nadelen die worden vermeld, zijn weliswaar niet te negeren, maar bij de juiste behandeling en een beetje handigheid, lijkt het erop dat je met deze machine nog lang heerlijke pasta kunt maken.

Bereiding en Gebruikservaring

Kitchenz® pastamachine pastamaker met pasta droogrek pasta starterset pasta roller voor: ravioli , spaghetti , lasagne , etc. incl. receptenboek nrggn47v24ol y09xnr

Mijn culinaire avontuur met de Kitchenz Pastamachine begon toen ik het gemak ervan aan den lijve mocht ondervinden. Zelf pasta maken was altijd iets waar ik tegen opzag, maar met deze machine werd het een fluitje van een cent. Belangrijke punten die meteen opvielen:

  • Eenvoudig in gebruik: geen complexe instellingen, je kiest de dikte en draait aan de hendel.

  • Veelzijdigheid: van spaghetti tot lasagnebladen, je kunt alle kanten op.

  • Praktisch droogrek: ideaal om de pasta gelijkmatig te laten drogen zonder dat het ruimte inneemt in je keuken.

Al snel na het uitpakken had ik de machine opgesteld en kon ik aan de slag met het draaien van mijn eerste pasta. De verscheidenheid aan diktes maakt het mogelijk om te experimenteren met verschillende soorten deeg en gerechten. Bovendien zorgt de roestvrijstalen constructie niet alleen voor duurzaamheid, maar ook voor een professionele uitstraling in de keuken.

Ik merkte wel dat het gewicht van de machine aan de zware kant is, maar dat droeg juist bij aan de stabiliteit tijdens het gebruik. En hoewel de pasta er perfect uitkomt, zit er soms wat speling tussen de onderdelen die het schoonmaken iets minder gemakkelijk maakt. Echter, de kwaliteit van de zelfgemaakte pasta weegt ruimschoots op tegen deze kleine ongemakken.

Het droogrek dat wordt meegeleverd bleek erg handig te zijn voor het drogen van mijn pasta, zonder dat ik ruimte moest vrijmaken op mijn toch al volle aanrecht. Dit rekje is eenvoudig in elkaar te zetten, al vraagt dit de eerste keer wat gepuzzel door het gebrek aan instructie. Gelukkig is het na enige oefening zo opgezet.

Een ander positief punt is het meegeleverde E-book. Vol met inspirerende recepten, zorgde dit er direct voor dat ik de keuken in wilde duiken en mijn repertoire wilde uitbreiden. Het enige minpuntje is dat het E-book soms niet werd meegeleverd, wat voor teleurstelling zorgde. Gelukkig staat het internet vol met pasta-recepten die je met deze machine kunt uitproberen.

Aandachtspuntje was ook het lastig te verwijderen beschermfolie, wat het uitpakken flink vertraagde. Toch is het een teken dat Kitchenz serieus werk maakt van het beschermen van hun producten tegen krassen tijdens vervoer en opslag.

Wat betreft de gebruiksvriendelijkheid; zelfs leken op het gebied van pastabereiding vinden hun weg na een korte kennismaking met de machine. Het proces gaat soepel en het resultaat is verrassend goed, wat het aantrekkelijk maakt om vaker verse pasta te maken.

Samenvattend maakt de Kitchenz Pastamachine van pastabereiding een plezierige bezigheid. De machine is niet alleen een pronkstuk in de keuken, het is ook een praktische toevoeging die je aanmoedigt om vaker met verse ingrediënten te werken en zelf de touwtjes in handen te nemen voor je pasta creaties. De nadelen die ik noemde, neem ik op de koop toe voor de authentieke en smaakvolle ervaring die ik ervoor terugkrijg.

Service en Levering

Kitchenz® pastamachine pastamaker met pasta droogrek pasta starterset pasta roller voor: ravioli , spaghetti , lasagne , etc. incl. receptenboek nrggn47l1ryn y09xnr

De levering van de Kitchenz Pastamachine met Droogrek en Receptenboek bracht een mix van ervaringen. De meeste klanten ontvingen hun machine op tijd en prezen de snelle service. Hoewel de levering meestal zonder hobbels verliep, waren er gevallen waarin de leverancier een steekje liet vallen. Toch bleven klanten positief over de algemene snelheid en verpakking van het product.

Een punt van aandacht was de staat van het product bij aankomst. Sommige klanten melden dat hun pastamachine beschadigd geleverd werd. Hoewel dit een minpunt is, toont het ook dat het product zo gewild is, dat men snel overgaat tot het terugzenden en uitkijken naar een vervangend exemplaar.

Klantenservice lijkt een dubbelzijdig zwaard te zijn. Een aantal klanten hadden moeite met het bereiken van de klantenservice na een klacht over de machine. Het customer care team kan hieraan werken om de klanten de service te bieden die zij verdienen en verwachten.

Een pluspunt dat velen benoemen is het gebruiksgemak van de machine. Zelfs beginners kunnen, met wat hulp van YouTube en het bijgeleverde E-book, hun weg vinden in de kunst van het pasta maken.

Hieronder volgt een overzicht van de levering en klantenservice van de Kitchenz Pastamachine:

Positieve punten:

  • Snelle bezorging

  • Veilige verpakking

  • Makkelijk in elkaar te zetten

  • De meegeleverde handleiding en E-book zijn goed voor beginners

Verbeterpunten:

  • Enkele gevallen van beschadigde producten bij levering

  • Moeilijk contact kunnen krijgen met de klantenservice

  • Klachtenbehandeling kan actiever en klantgerichter

Al met al, als we het groot plaatje bekijken, lijkt de Kitchenz Pastamachine vooral enthousiasme en culinaire creativiteit teweeg te brengen. Klanten zijn blij met de stevigheid van het apparaat en de mogelijkheden die het biedt om zelf verse pasta te maken. Bovendien zorgt het ervoor dat mensen kennis kunnen maken met de gezellige en bevredigende ervaring van het zelf bereiden van Italiaanse specialiteiten, zonder Italië te hoeven bezoeken.

Tegelijkertijd laat het zien dat geen enkele ervaring perfect is. Het productie- en leveringsproces heeft zijn uitdagingen en soms is de service net niet op het niveau dat je zou verwachten. Echter, het vermogen om deze situaties relatief snel op te lossen toont de flexibiliteit en klantgerichtheid van een bedrijf.

Ter afronding, als het gaat om een culinair avontuur met de Kitchenz Pastamachine, lijkt de weg die leidt naar smaakvolle zelfgemaakte pasta de kleine hobbels in de leverings- en serviceroute meer dan waard te zijn. En zoals bij elk avontuur, zijn het de verhalen van de geslaagde creaties en gedeelde maaltijden, die blijvend zullen zijn.