Cosy Trendy Pastamachine Score

8.7
Bruikbaarheid:
★★★★★
Materiaal:
Stabiliteit:
★★★★★
Garantie:
Pasta kwaliteit:
★★★★★
Bezorging thuis:
Verbruik:
★★★★
Online kopen:
Gewicht:
★★★★★
Handleiding:
Onderhoud
★★★★
Accessoires:

Cosy Trendy Pastamachine Foto

Cosy Trendy Pastamachine

Cosy & Trendy Pastamachine: Makkelijk 3 soorten pasta maken

Cosy Trendy Pastamachine
door op 

Inleiding

Houd je van Italiaans eten, van originaliteit en creativiteit? Dan is de Cosy & Trendy pastamachine iets voor jou. Een pastamachine die de allerbeste pasta bereidt en zorgt dat het is zoals het zijn moet. Je zult ontdekken wat het verschil is tussen de pasta uit de supermarkt en zelfgemaakte pasta en nooit  meer anders willen. Deze machine is mechanisch, maar je zult ontdekken wat een voordeel dit is! Wij beoordelen de Cosy Trendy Pastamachine met een 8.7 uit 10 in onze recensie in 2018.

De naam Cosy is er niet voor niets. Zelf voedsel bereiden is altijd gezonder en beter, bovendien zorgt het voor een knusse sfeer in huis. Het geeft een gevoel van geborgenheid en niet alleen door de geur. De andere noemer van deze pastamachine, Trendy, past ook helemaal bij deze machine. Juist de metaalkleur, de duidelijke vorm en de hendel aan de zijkant, alles design met een moderne, eigentijdse uitstraling. Een aanwinst in je keuken. De machine is 20 cm lang, 17,5 cm breed en 15 cm hoog. Het gewicht is ongeveer 2,5kg, dus absoluut niet te groot of te zwaar voor geen enkele keuken.

Bediening

De machine is ijzersterk, rostvast, veilig en uitermate gemakkelijk te bedienen. De klemschroef zorgt ervoor dat deze muurvast aan het het aanrecht bevestigd kan worden. De hendel is eenvoudig te bedienen, zelfs na een paar keer draaien heb je al pasta!

Door zelf pasta te maken weet je precies wat er wel en niet in zit. Er zijn vele verschillende pasta recepten waaronder verschillende ongetwijfeld bij je smaak, je behoeften en eventueel dieet passen. Glutenvrij, tarwevrij, kippenei vrij, alles is mogelijk. Zo maak je gezonde, lekkere en vooral verse pasta, met behoud van alle bouwstoffen. Pasta is er immers niet alleen voor het lekker, het gaat ook om de voedzaamheid. Met het juiste recept en de allerbeste pasta maker ben van beiden verzekerd. De handleiding voor het maken van de lekkerste en beste pasta is bijgevoegd.

Zie je er tegenop om zelf aan de slag te gaan? Dat hoeft niet, integendeel. Zelf het deeg maken duurt hoogstens een half uur, in de keukenmachine kan het ook, dat gaat uiteraard sneller, of gewoon met een mixer met deegspiralen.

Het deeg wordt verspreid over de machine, met behulp van de hendel wordt het door de machine er doorheen geperst. Prachtige pasta, in de vorm die jij wilt, met een fijne en perfecte structuur. Je staat versteld van je eigen mogelijkheden. Iedereen kan goede pasta maken, in de juiste vorm.

Materiaal

Omdat het aluminium van de machine uitermate modern en sterk is, is gevaar voor losse deeltjes chroom, zink, cadmium of andere zaken volledig uitgesloten. Ook zorgt deze laag ervoor dat er niet of nauwelijks deeg achterblijft, waardoor je er  het maximale uit haalt. RVS is een moderne en oerdegelijke vorm van aluminium, de allerbeste kwaliteit.

Bruikbaarheid

De machine is dus uitstekend te gebruiken. Maar deze is nog meer dan dat, namelijk flexibel! Dit is eveneens een belangrijk thema naast alle techniek. Met deze machine kun je drie basissoorten pasta maken. Met behulp van de vergroter/verkleiner ofwel de knop aan de zijkant, kun je de pasta dikker of dunner maken. Jawel, dankzij deze knop worden de drie mogelijkheden vermenigvuldigd naar 9!

Soorten pasta

Wij leggen je graag uit hoe we dat doen. De basisvormen van de pasta zijn: Lasagnebladen (breed uiteraard), fettucine (brede slierten) en spaghetti (dunne slierten inderdaad). Maar met het verstellen van de knop kunnen er zomaar nog zes mogelijkheden bij! Namelijk tagliatelle (dikker dan spaghetti sliertjes, maar dunner dan de fettucine), pappardelle (minder breed dan fettucine), tonarelli (iets dikker dan spaghetti en wat rondere slierten), linguine (plattere vorm van pasta) en capellini (de allerdunste vorm van pasta).

De Cosy & Trendy Pastamachine levert alleen de allerbeste vormen af. Geen knoeierige en/of kliederige pasta, dit is niet bevorderlijk voor de eetlust. Dankzij deze machine is het bereiden van zelfgemaakte verse pasta voor iedereen toegankelijk.

Reiniging

Nog een paar weetjes over de machine: reinigen met water en of in de vaatwasmachine is uit den boze! Alleen een droge doek of keukenpapier is voldoende. De gemiddelde prijs van deze pastamachine ligt rond de €40,-. Zo staat niets je in de weg om voor de Cosy & Trendy Pastamachine aan te schaffen. Deze wordt in principe de volgende dag reeds thuisbezorgd. Bovendien is deze machine ook nog geschikt als cadeau, zeker als je toch niets meer weet te verzinnen!

Al doende leert men, dit geldt zeker voor het bereiden van pasta. Het water loopt je in de mond bij het lezen van de handleiding en de recepten als het gaat om zelfgemaakte pasta. Ga lekker aan de slag met deze mooie pasta maker van Cosy & Trendy en vervolgens lekker eten!

Deel op:

Andere Pasta Machines