Bama Pastamachine Figaro Score

8.6
Bruikbaarheid:
★★★★★
Materiaal:
Stabiliteit:
★★★★★
Garantie:
Pasta kwaliteit:
★★★★★
Bezorging thuis:
Verbruik:
★★★★
Online kopen:
Gewicht:
★★★★★
Handleiding:
Onderhoud
★★★★
Accessoires:

Bama Pastamachine Figaro Foto

Bama Pastamachine Figaro

Bama Pastamachine Figaro: Degelijk en goedkoop apparaat om zelf pasta te maken

Bama Pastamachine Figaro
door op 

Inleiding

De Bama Pastamachine Figaro bewijst dat zelf pasta maken voor iedereen bereikbaar, betaalbaar en werkbaar is. De combinatie van RVS en het Zwart geeft het apparaat een retro design en een uitstraling van allure. Zie je deze al in je keuken staan? Wij beoordelen de Bama Pastamachine Figaro met een 8.6 uit 10 in onze recensie in 2018.

Laat je niet weerhouden door twijfels en bezwaren om zelf pasta te maken. Zelfgemaakte pasta is gezond, lekker, verwantwoord en vers! Zelfs al liggen de schappen in de supermarkten vol met pasta in alle soorten en maten. Toch zijn er minstens twee redenen waarom verste pasta beters is: het is gezonder en omdat het vers is, ook lekkerder. Verse pasta, lekker en gezond gaan hand in hand. Zeker omdat je uiteraard zelf je favoriete ingrediënten kunt toevoegen.

Ervaring met machine

Verschillende recepten voor de meest perfecte pasta, ze zijn er meer dan je denkt. Zo wordt pasta een product voor iedereen. Ook voor hen met een allergie voor tarwe en gluten, zij die zoutarm moeten eten en voor alle andere voedingsstoffen die niet kunnen of mogen, of doodgewoon niet gewenst zijn! De mogelijkheden zijn eindeloos om te combineren en variëren.

Voor wie bij zelf pasta maken visioenen heeft van urenlang werk in de keuken, urenlang bezig zijn om het deeg te bereiden, tobben om de pasta in de juiste vorm te krijgen, een flodderig resultaat en zelfs een keuken vol met bloem. Hoeft absoluut niet, dankzij de juiste recepten en niet te vergeten de Bama pastamaker!

Materiaal

Deze machine ziet er niet alleen mooi uit, maar er zit ook alles op en aan. De klemschroef die ervoor zorgt dat de machine op het aanrecht vast blijft staan en is zelfs voorzien van een anti slip laag. Zo kun je volkomen veilig aan de slag, veiligheid staat ten slotte voorop.

Veiligheid

Veiligheid in gebruik is belangrijk, maar ook veiligheid voor het voedsel zelf in natuurlijk van groot belang. Daarom ben je met het RVS, waarvan de machine vervaardigd is, ervan verzekerd dat er geen kleine lood-, -chroom- of andere deeltjes in de pasta kunnen belanden. Met RVS blijft het deeg ook niet plakken, dus geen deegverlies en is de machine tevens eenvoudig schoon te maken. De machine is 20 cm lang, 19,5 cm breed en 16 cm hoog.

Deeg bereiden met machine

Het deeg bereiden, goed doorkneden is van uitermate groot belang, hoeft niet langer te duren dan een half uur. Kneden kan uiteraard ook in de keukenmachine, of met behulp van een mixer met deeghaken.

De volgende stap is eenvoudig; verspreid de juiste hoeveelheid deeg over de Bama Pastamachine. Draai de hendel en vervolgens komt er prachtig gestructureerde pasta uit. Echt waar, binnen enkele minuten. Een paar keer draaien is reeds voldoende voor de perfecte pasta. Geen rommelige en/of kliederige pasta dat ieders eetlust wegneemt, maar echte goede pasta, vakkundig gemaakt.

Soorten pasta

Met behulp van de knop kun je de standen instellen, zodat het tevens mogelijk is om diverse soorten pasta te maken. De pasta is minimaal 0,2 mm dik, maximaal 3 cm dik. De maximale breedte van de pasta is 140 mm. Daarom zijn er inderdaad verschillende soorten pasta mogelijk.

Te beginnen met de welbekende lasagnebladen voor de heerlijke ovenschotel. Het andere uiterste hiervan is natuurlijk Spaghetti, de dunste vorm van pasta. Maar er is tevens nog een tussenvorm: tagliatelli. Eveneens slierten, maar dan in bredere vorm. Zo kun je telkens weer iets anders op tafel zetten, zeker omdat de dikte inderdaad verstelbaar is.

De pasta op lekkere wijze koken zal geen enkel probleem zijn. Voor je het weet zit je te smullen van je eigengemaakte pasta en je zult nooit meer anders willen.

Voor wie echt vers wil: een saus maken voor de spaghetti is tevens niet te moeilijk en hoeft ook niet lang te duren. Met verse groente, waaronder tomaat, het gewenste vlees en bovendien een zuivel toevoeging, of alleen water, dan heb je een complete verse eigengemaakte pasta schotel, vol met vitaminen en andere bouwstoffen, zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

Schoonmaak

Schoonmaken is geen probleem, met een droge doek of keukenpapier. De hendel e.d. kunnen er worden afgehaald, net als de kopstukken. De machine kan niet in de vaatwasser, maar dat is geen probleem. Zo kun je probleemloos van A tot Z een verse maaltijd klaarmaken.

Prijs

Voor de prijs hoef je het  niet te laten, deze is niet minder dan €25,- en niet meer dan €50,-. Er is tevens 2 jaar fabrieksgarantie. Ga daarom met een gerust hart over to aanschaf. Ruilen en retourneren is ook geen probleem, maar dat zal wel meevallen. Wie eenmaal aan de slag is met deze machine kan er niet meer buiten. Alvast plezier gewenst en natuurlijk eet smakelijk!

Deel op:

Andere Pasta Machines