Marcato Atlas Pastamachine Score

8.7
Bruikbaarheid:
★★★★★
Materiaal:
Stabiliteit:
★★★★★
Garantie:
Pasta kwaliteit:
★★★★★
Bezorging thuis:
Verbruik:
★★★★
Online kopen:
Gewicht:
★★★★★
Handleiding:
Onderhoud
★★★★
Accessoires:

Marcato Atlas Pastamachine Foto

Marcato Atlas Pastamachine

Marcato Atlas: Ideale pastamachine met verwisselbare kop

Marcato Atlas Pastamachine
door op 

Inleiding

Met deze Marcato Atlas pastamachine maak je in een handomdraai heerlijke pasta. Wie dol is op Italië en/of Italiaans eten, wordt het aangeraden om in de sfeer van dit speciale land ook zelf pasta te maken. Eigengemaakte pasta, met een authentiek Italiaans recept, dat brengt nog eens sfeer in huis! Wij beoordelen de Marcato Atlas Pastamachine met een 8.7 uit 10 in onze recensie in 2018.

Ja, je leest het goed, zelf pasta maken. Echt iedereen kan zelf pasta maken met behulp van deze uitermate mooie, kwalitatief goede en stabiele pastamachine Marcato Atlas. Deze machine straalt allure uit, niet alleen vanwege de machine maar ook door het bijzonder mooie design. Het aluminium geeft een vertrouwd gevoel en bovendien is deze machine niet te groot of te klein, precies goed om te gebruiken. Een echte blikvanger in de keuken. De Atlas van het Italiaanse merk Marcato bewijst dat machines voor in de keuken ook mooi en zelfs decoratief kunnen zijn.

Afmetingen

Ongetwijfeld is er ook in jouw keuken een plaats voor deze machine, die 12,4 cm breed is, 13 cm hoog en 19 cm lang is.

De mechanische pastamachine Atlas 150 is veelzijdig in diverse opzichten. Je kunt namelijk de dikte van de pasta zelf bepalen door de machine hier handmatig op in te stellen. De pasta kan minimaal 0,5 mm dik zijn en maximaal 2,5 mm.

Mechanisch

De Atlas pastamachine is mechanisch, dat wil zeggen, geen elektriciteit maar met de hand gedreven. De hendel aan de zijkant moet gedraaid worden terwijl er kracht gezet wordt. Gelukkig is deze pastamachine stabiel genoeg om dat te doen. De hendel en de bevestigingsschroef worden uiteraard automatisch meegeleverd, zo ben je in een keer compleet!

De machine ziet er niet ingewikkeld uit en tegelijkertijd ook niet te simpel. Voor de kenner of de nieuweling op het gebied van de pastamachine is dit een uitstekend apparaat.

Zelf pasta maken

Het is aan te bevelen om zelf pasta te maken om verschillende redenen. Ten eerste omdat het vers is, ten tweede omdat je zelf je recept kunt kiezen naar eigen smaak en wellicht dieet, ten derde omdat het uiteindelijk gezonder is, zelf maken is altijd te prefereren boven kant en klaar. Er zijn zoveel mogelijkheden, ook om een flinke hoeveelheid te maken en deze gekookt of nog ongekookt invriezen om het op een later tijdstip alsnog te koken of alleen op te warmen.

Afwerking en veiligheid

Door de afwerking met het geanodiseerd aluminium is het vrijwel onmogelijk voor cadmium-, lood-, chroom- of nikkeldeeltjes in de pasta kunnen belanden. Dit geldt voor de hele machine, ook de messen en de kneedapparatuur. De messen zijn ten slotte ook nog eens uitgerust met een acetaat beschermlaag. Zo weet je zeker dat je pasta echt gezond uit de machine komt. Officieel heet de aluminium RVS, dit is een van de allerbeste soorten.

Verwisselbare kop

Wellicht vraag je je af wat de verwisselbare kop van de Marcato Atlas inhoudt. Welnu, dat is een extra voordeel aan deze pasta machine. Dankzij de diverse opzetkoppen kan deze maar liefst 4 verschillende soorten pasta produceren. Variatie is broodnodig en daarom zorgt de Atlas 150 pastamachine daar ook voor. Lasagne; de welbekende bladen voor de ovenschaal, deze kan via de regelknop 5-6. Spaghetti, ook deze pastasoort met dunne sliertjes is bekend, deze gaat via regelknop 3-4. Tagliatelle zijn brede slierten, voor diverse gerechten, deze moet knop 8-9 hebben en Tagliolini zijn eveneens slierten, maar dikker dan de spaghetti en dunner dan de tagliatelle, knop 6-7 is hiervoor nodig. De bladen die ervoor nodig zijn, staan allemaal goed vermeld in de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Er zijn voordelen voor de mechanische ten opzichte van de elektrische pastamachine. Qua tijdsduur maakt het eigenlijk nauwelijks iets uit, de mechanische machine verbruikt geen stroom en reinigen is een stuk eenvoudiger en voordeliger. Voor een elektrische machine moeten er speciale producten worden aangeschaft en dat is altijd een hogere kostenpost.

Alles is gemakkelijk aan de Atlas 150 pastamachine, ook het schoonmaken. Deze machine kan absoluut niet met water gepoetst worden, maar alleen met een droge doek of een stuk keukenpapier. Meer is niet nodig om deze weer te laten blinken.

Bezorging en prijs

Het apparaat wordt snel thuisbezorgd en er is een garantie van 5 jaar, absoluut! Het is betaalbaar voor iedereen, voor nog minder dan €100,- heb je er een en het is de investering meer dan waard.

Daarom, als je bezwaren hebt tegen het maken van pasta, neemt de Marcato Atlas ze uit de weg. Je zult ontdekken hoe leuk, gemakkelijk en smakelijk het is om zelf de beste pasta te maken met een pastamachine. Zo geef je elke Italiaanse maaltijd een extra dimensie!

Deel op:

Andere Pasta Machines