Marcato Atlas Pastamachine Mat Zilver Score

8.6
Bruikbaarheid:
★★★★★
Materiaal:
Stabiliteit:
★★★★★
Garantie:
Pasta kwaliteit:
★★★★★
Bezorging thuis:
Verbruik:
★★★★
Online kopen:
Gewicht:
★★★★★
Handleiding:
Onderhoud
★★★★
Accessoires:

Marcato Atlas Pastamachine Mat Zilver Foto

Marcato Atlas Pastamachine Mat Zilver

Marcato Atlas Pastamachine: 150 Wellness Color in mat zilver

Marcato Atlas Pastamachine Mat Zilver
door op 

Inleiding

Met deze machine, de pastamachine van Marcato Atlas in mat zilver, wordt pasta maken voor iedereen mogelijk. Deze machine straalt van authenticiteit (ook vanwege het Italiaanse merk Marcato), gebruiksvriendelijkheid en professionaliteit. Een betere pastamachine is absoluut niet te vinden. Ook niet met een fraaier design, dat bestaat niet! Wij beoordelen de Marcato Atlas Pastamachine Mat Zilver met een 8.6 uit 10 in onze recensie in 2018.

Ontwerp

Het uiterlijk van de machine is mat zilver, de machine is compact maar heeft desondanks een keur aan mogelijkheden. Dankzij de klemschroef is de pastamaker aan elk aanrecht te bevestigen om te voorkomen dat deze gaat schuiven, er is een knop om de pastadikte aan te passen en een hendel met een kunststof handvat, om te draaien. Slechts enkele keren draaien is al voldoende om pasta te produceren. Je kunt binnen 10 minuten wel 450 gram pasta produceren, genoeg voor een gezinsmaaltijd. Daarom, pasta bereiden hoeft geen langdurig karwei te zijn, helemaal niet zelfs.

Eigen pasta maken met machine

Pasta maken heeft zo onnoemelijk veel voordelen boven de pasta uit de bekende plastic pakjes. Het is verser, gezonder en kan naar eigen smaak en/of behoefte (glutenvrij, zoutarm, zonder kippenei etc.) en hierdoor ook lekkerder. Als je het een keer probeert, is het kans dat de supermarkt pasta voorgoed geboycot wordt in je huishouden. Eigengemaakte pasta op eigen wijze samengesteld is gezonder, verser en lekkerder. Verras jezelf en anderen daarom met je eigen pasta.

Ga daarom lekker aan de slag. Ga op zoek naar de lekkerste en beste recepten en maak eventueel je eigen combinatie. Het vermengen van de diverse soorten bloem en al het andere wat nodig is, zorgt voor deeg en het deeg moet uiteraard op uitstekende wijze gekneed worden, handmatig of elektrisch. Vervolgens kan de machine in gebruik worden genomen.

In gebruik mechanisch

Aan de gang gaan met de Marcato Atlas Pastamachine is een feest. Deze machine werkt mechanisch, niet electrisch dus. Desondanks maakt deze machine de beste pasta, met een uitermate stevige structuur. Zelfs tijdens het koken blijft de structuur zorgvuldig bewaard, echte mooi klassieke pasta, in een handomdraai!

Maten en materiaal

De Pastamachine van Marcato Atlas is behalve een handige ook kwalitatief uitstekende machine. De maten zijn: 12,4 cm breed, 19 cm lang en de machine is 13 cm hoog. Het materiaal is aluminium, maar niet zomaar aluminium, dit is geadoniseerd aluminium. Met dit aluminium is het uitgesloten dat er cadmium-, lood- en chroomdeeltjes in de pasta verzeild raken. Zo wordt je eigengemaakte pasta nog gezonder en veiliger. Bovendien zijn de messen voorzien van een extra beschermlaag, namelijk acetaat.

Pasta persen en handvat

De pasta wordt geperst met behulp van walsen (de dikte is instelbaar van 0,3 mm tot 2,5 mm) en van de messen. In principe zijn drie soorten pasta mogelijk namelijk lasagne, voor de welbekende ovenschotel, tagialtelli, dit zijn slierten, maar breder dan spaghetti en deze laatstgenoemde is uiteraard de derde mogelijkheid. Er zijn ook andere kopstukken verkrijgbaar, die bijvoorbeeld voor ravioli of zelfs penne kunnen zorgen.

Dankzij het soepele handvat is draaien geen enkel probleem en vervolgens zie je de pasta tevoorschijn komen, in de door jou gekozen vorm, in de juiste dikte. Zo breng je de rijkdom van de verse Italiaanse keuken op je eigen eettafel.

Reiniging

De machine is gemakkelijk te reinigen, met een droge doek of met keukenpapier.

Bezorging

De bezorging is gratis, mocht je willen retourneren, dan is het eveneens gratis, mits je dit binnen 14 dagen doet. De fabrieksgarantie is ruim. Daarom, ga lekker aan de slag met de gebruiks- en onderhoudsvriendelijke pastamachine van Marcato Atlas in mat zilver.

Deel op:

Andere Pasta Machines