Gourmia Volautomatische Pastamachine Score

9.3
Bruikbaarheid:
★★★★★
Materiaal:
Stabiliteit:
★★★★★
Garantie:
Pasta kwaliteit:
★★★★★
Bezorging thuis:
Verbruik:
★★★★
Online kopen:
Gewicht:
★★★★★
Handleiding:
Onderhoud
★★★★
Accessoires:

Gourmia Volautomatische Pastamachine Foto

Gourmia Volautomatische Pastamachine

Gourmia: Volautomatische pastamachine voor de professionele kok

Gourmia Volautomatische Pastamachine
door op 

Inleiding

De volautomatische pastamachine van Gourmia, de Qik-500A, is perfect voor de professionele keuken. Een volautomatische pastamachine, wat stel je je erbij voor? Een groot, lomp en zwaar voorwerp, dat lawaai maakt en schudt tijdens het pasta maken en bovendien erg ingewikkeld is? Wij beoordelen de Gourmia Volautomatische Pastamachine met een 9.3 uit 10 in onze recensie in 2018.

Dat geldt absoluut niet voor de Qik-500A van het merk Gourmia. Een prachtige machine om te zien en bijzonder praktisch en eenvoudig in gebruik! Een keurige machine, een combinatie van metaalkleur en rood. Dit maakt het design van de machine zo mooi, net als het overzichtelijke model. Een aanwinst in je keuken en tevens een blikvanger.

Mengen, kneden en de pasta in de juiste vorm uitpersen, dat is wat deze machine doet, het karwei van A tot Z.

In gebruik

Als je de Qik-500A ziet staan weet je niet alleen gelijk dat deze er mooi en geavanceerd uitziet, maar ook dat deze eenvoudig te bedienen is. Een gebruiksaanwijzing heb je bijna niet nodig, hoewel deze wel is bijgevoegd natuurlijk.

Ontdek het plezier, het gemak, de smaak en vooral de gezondheid van zelfgemaakte pasta! Je kunt zelf de stoffen toevoegen die je wel wenst. Pasta zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, maar indien gewenst ook zonder tarwe, zonder gluten, zonder zout, met extra vezelrijke bloem, met cholesterolverlagende granen, zo maak je je eigen goede, gezonde en lekkere pasta. Je kunt zelfs kruiden en/of groenten toevoegen! Als er een pastamachine de kok in je wakker maakt, is het deze wel!

Laat je inspireren door de vele recepten voor het maken van pasta, uiteraard echt Italiaans. Met de Qik-500A haal je letterlijk de Italiaanse keuken in huis en dus ook meteen de sfeer van dit prachtige land.

Materiaal

Deze volautomatische pastamachine is inderdaad compact; 32 cm breed, 29 cm lang en 28 cm hoog. Zo weinig ruimte neemt het in beslag. Tijdens het gebruik kan deze gemakkelijk op het aanrecht staan. De buitenkant is van roestvrij staal en daarom volkomen veilig. De machine is stabiel, ook tijdens het werken. Na afloop kan deze uiteraard blijven staan of gewoon ergens worden opgeborgen. De binnenkant is voorzien van een stalen behuizing en de perskamer is in goede staat, er zal niet of nauwelijks sprake zijn van deegverlies.

Zelf pasta maken met machine

Pasta maken met de Qik-500A gaat binnen 10 minuten! Je hoeft alleen de ingrediënten op de juiste wijze erin te doen. Hiervoor is een uitstekende maatbeker bijgevoegd, vaak handiger dan menig keukenweegschaal.

Behalve de ingrediënten kun je natuurlijk ook zelf bepalen welke vorm pasta je zult gebruiken! Er zijn maar liefst 9 opzetstukken om evenzoveel soorten pasta te maken. Zelfs holle pasta’s behoren tot de mogelijkheden. Dit in tegenstelling tot de meeste mechanische pastamachine. Daarom biedt een volautomatische machine veel meer mogelijkheden!

Soorten pasta

Om te beginnen de ‘basissoorten’, namelijk spaghettislierten en lasagne bladen. Maar zelfs macaroni is mogelijk. Ook Fettucine, tevens pasta die uit slierten bestaat, maar dan veel breder dan spaghetti. Andere mogelijkheden zijn Tagliatelle en nog 4 andere vormen. Leef je creativiteit uit en ga lekker experimenteren met recepten en met vormen.

Na het bereiden moet de pasta gedroogd worden. De vorm is uitermate stevig en tijdens het koken na het drogen zal de vorm absoluut behouden blijven!

Onderhoud en bezorging

Het onderhoud van de machine is eenvoudig. De buitenkant laat zich reinigen met een vochtige doek, al dan niet met schoonmaakmiddel. De onderdelen van de machine kunnen eenvoudig in de vaatwasmachine. Zo wordt pasta maken een feest, in plaats van een hoop gedoe met veel rommel achteraf.

De bezorgtijd is snel, je hebt 14 dagen de tijd om te retourneren en tevens een ruime garantie. Behalve alle benodigdheden zijn er ook schoonmaakmiddelen en zelfs een receptenboekje bijgevoegd. We wensen je alvast eet smakelijk met je eigengemaakte pasta, die vliegensvlug op tafel staat.

Deel op:

Andere Pasta Machines