Onze ervaring met de Philips Pastamachine HR2660/00: Verse pasta thuis Gemaakt (2023)

Wij delen onze ervaringen met de Philips HR2660/00 Pastamachine voor thuisgebruik en verse pasta creaties.
Auteur
Affiliatie
Jozef Bartok

Pastamachine Gids

Publicatiedatum

5 december 2023

Inleiding

Philips 7000 series hr2660/00 pastamachine ngp6777w8g2d geo3m9

Verse pasta, die heerlijke delicatesse uit Italië, is nu binnen handbereik voor elke thuiskok met de Philips HR2660/00 Pastamachine. Deze machine zet de standaard voor thuis pastamaken en belooft met een druk op de knop een bord verse pasta op tafel te toveren.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Philips Kleur wit
Materiaal Plastic , Staal Product breedte 22.90 cm
Product hoogte 32.20 cm Product lengte 32.70 cm
Product gewicht 6810 kg Aantal artikelen in verpakking 1 stuk(s)
Fabrieksgarantie termijn 2 jaar Reparatie type Carry-in
Bediening Elektrisch Gewicht 9.37 kg

Prijzen

Handzaamheid en Design van de Philips Pastamachine

Philips 7000 series hr2660/00 pastamachine rxwvmmv57qnq geo3m9

Binnen de collectie keukenapparaten is de Philips HR2660/00 Pastamachine een opmerkelijke verschijning, dankzij zijn gebruiksgemak en moderne design. De machine belooft een revolutie in de manier waarop we thuis pasta maken en blijkt een ware bondgenoot voor pasta-enthousiastelingen.

Wat direct opvalt aan deze machine is het strakke witte ontwerp, dat naadloos lijkt te integreren in elke keukenstijl. Het robuuste staal in de constructie geeft een gevoel van kwaliteit en duurzaamheid. Maar hoe gebruiksvriendelijk is deze machine nu eigenlijk? Laten we eens kijken:

  • Gemak: De machine neemt het zware werk uit handen door automatisch te mengen en te kneeddoen. Dit maakt het pasta maken toegankelijk, zelfs voor degenen zonder culinaire expertise.

  • Opbergruimte: Ingebouwde opbergruimte is een intelligente toevoeging waardoor we alle bijbehorende schijven en hulpmiddelen netjes kunnen opruimen.

  • Intuïtief: Met een eenvoudige elektrische bediening is het maken van pasta een kwestie van de ingrediënten toevoegen en de machine starten.

Hoewel de Philips Pastamachine vele deugden heeft, zijn er enkele punten die voor sommige gebruikers een uitdaging kunnen vormen. Zo kan het apparaat door zijn formaat nogal ruimte innemen op het aanrecht of in een keukenkast. Daarnaast kan het schoonmaken van de machine, ondanks de vaatwasmachinebestendige onderdelen, soms lastig zijn gezien het deeg in hoekjes kan blijven zitten.

Toch wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen. De machine heeft een capaciteit om tot acht porties pasta te bereiden, wat een gezellig diner met familie of vrienden mogelijk maakt. Daarbij komt de ProExtrude-technologie die zorgt voor gladde en perfect gevormde pasta.

Het schoonmaken kan iets meer aandacht vereisen, maar als men zich aan de tip houdt om het deeg wat droger te houden, zal dit minder problematisch zijn. De vervaardigde pasta is van een kwaliteit die ons doet denken aan ambachtelijke pasta die men in Italië zou verwachten.

Een belangrijke overweging is dat, hoewel de machine automatisch werkt, het proces van pasta maken an sich een moment van toewijding vraagt. Het is geen “zet aan en vergeet” apparaat; de liefde en aandacht die je in de bereiding steekt, proef je terug in het eindproduct.

De Philips HR2660/00 pastamachine is een getuigenis van het design en de innovatie die we van Philips gewend zijn. Het apparaat is stevig, functioneel en met zijn multifunctionaliteit staat het garant voor vele avonden gevuld met heerlijke, zelfgemaakte pasta. Hoewel men soms even moet stoeien met deeg en schoonmaak, kan men met wat oefening en geduld een pastameester in eigen huis worden.

Voor de pastaliefhebber die het niet erg vindt om tijdens het koken actief betrokken te zijn en wie het welzijn van zelfgemaakte pasta waardeert, is deze pastamachine zeker een aanwinst. Het combineert efficiëntie met plezier in de keuken en met een beetje zorg en aandacht zal deze machine blijven zorgen voor culinaire hoogstandjes. Ontdek in ons artikel Mijn culinaire avontuur met de Marcato Atlas 150 pastamachine (2023) hoe dit model de verwachtingen van thuischefs kan overtreffen.

Bereiding en Smaak van Zelfgemaakte Pasta

Philips 7000 series hr2660/00 pastamachine gpxqqx5g9evz odyjbb

Als liefhebber van verse pasta heb ik met veel plezier de Philips HR2660/00 Pastamachine gebruikt. Deze machine maakt de belofte van verse pasta in minder dan 10 minuten meer dan waar. Het gemak waarmee het apparaat zelfstandig het deeg kneedt en de pasta vormgeeft, is zeer indrukwekkend. Niet alleen versnelt het mijn pastabereiding aanzienlijk, maar het resultaat is ook nog eens verrukkelijk.

Laten we eerst de prominente voordelen bespreken:

  • Snelheid: Verse pasta binnen handbereik in minder dan 10 minuten.

  • Eenvoud: Ingrediënten toevoegen en de machine doet het werk.

  • Variatie: Diverse pasta-accessoires voor verschillende pastavormen.

Toch zijn er ook enkele kanttekeningen. De kwaliteit van verse pasta staat of valt bij de juiste consistentie van het deeg, en soms vereist dit enige finetuning. Bovendien, hoewel het schoonmaken grotendeels gemakkelijk gaat, zijn er wel wat hoekjes en kiertjes die wat extra aandacht vragen. Dit kan als een kleine tegenvaller worden beschouwd, maar relatief gezien is het een klein offer voor de kwaliteit van de pasta die het levert.

De smaak van de zelfgemaakte pasta is superieur aan de standaard droge pasta uit de supermarkt. De textuur is glad en de pasta heeft precies de juiste ‘bite’ wanneer deze goed wordt bereid. Bovendien biedt zelf pasta maken de mogelijkheid om met mixen te experimenteren, bijvoorbeeld door kruiden of spinazie toe te voegen voor extra smaak en kleur.

Een minpuntje dat enige invloed heeft op de smaak is dat de pasta als het uit het apparaat komt snel aan elkaar kan plakken als je niet attent bent. Dit vereist direct handelen om klontvorming te voorkomen. Echter, eens je dit doorhebt, kan je dit probleem makkelijk voor zijn door de pasta meteen na het snijden te scheiden en eventueel te bestrooien met een beetje bloem.

De gebruikservaring is voor het grootste deel erg intuïtief. Het ontwerp van het apparaat zorgt ervoor dat ook mensen zonder enige pastabereidingservaring aan de slag kunnen. De accessoires en instellingen zijn duidelijk gelabeld, waardoor ook de minder ervaren gebruiker snel overweg kan met de machine.

Om de Philips HR2660/00 Pastamachine volledig te waarderen, is het belangrijk te benadrukken dat verse pasta maken een ambacht is. Deze machine maakt het proces aanzienlijk gemakkelijker en toegankelijker, maar als je op zoek bent naar de snelste maaltijd, kan het als tijdrovend worden beschouwd.

Samenvattend, de Philips HR2660/00 Pastamachine biedt een fantastische ervaring voor het bereiden van zelfgemaakte pasta die qua smaak en structuur de show steelt. De kleine uitdagingen op het gebied van schoonmaken en bediening wegen niet op tegen het plezier en gemak dat het apparaat met zich meebrengt. Als je bereid bent om een beetje extra tijd en aandacht te investeren in je eten, zal deze pastamachine absoluut niet teleurstellen.

Veelzijdigheid en Capaciteit voor Verschillende Behoeften

Philips 7000 series hr2660/00 pastamachine gybzz1ble7kk grgyz0

Bij het ontdekken van de Philips 7000 Series HR2660/00 Pastamachine valt direct op dat veelzijdigheid en capaciteit centrale pijlers zijn die dit toestel tot een waardevolle aanwinst maken voor de keuken.

Deze pastamachine is bedoeld voor wie houdt van gemak en verscheidenheid in de keuken. Met een capaciteit van 700 gram is het mogelijk om tot wel 8 porties pasta te maken, ideaal voor het serveren van smaakvolle en voedzame maaltijden aan een groep vrienden of familie. De verscheidenheid aan pasta die je kunt creëren is ook indrukwekkend:

  • Spaghetti

  • Penne

  • Fettuccine

  • Lasagne

De Philips HR2660/00 is meer dan alleen een pastamachine; het is een veelzijdige keukenhulp die ook in staat is deeg te bereiden voor bijvoorbeeld pizza of brood. Een echte aanwinst voor wie graag experimenteert met verschillende gerechten!

De gebruiksvriendelijkheid van de machine wordt geroemd. Ingrediënten toevoegen, een knop indrukken, en de rest wordt voor je geregeld. Dit maakt het maken van verse pasta toegankelijk, zelfs voor diegenen die weinig ervaring hebben met koken.

Toch zijn er ook enkele kanttekeningen bij deze veelzijdigheid. Het schoonmaken van de machine en de opzetstukken neemt wat tijd in beslag, alhoewel veel onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn. Een drogere deegconsistentie wordt aangeraden, zowel voor de kwaliteit van de pasta als voor het gemakkelijker schoonmaken daarna.

Sommige gebruikers ervaren dat het moeilijk is om de juiste verhoudingen van meel, water en ei te vinden voor het ideale deeg. Gelukkig biedt de Philips HR2660/00 hierbij ondersteuning met de NutriU-app, waar inspirerende recepten te vinden zijn die de creatieve thuiskok kunnen helpen.

Het apparaat zelf neemt redelijk wat ruimte in beslag en is aan de zware kant. Dit kan een uitdaging vormen voor hen die krap zitten qua opbergruimte in de keuken. Toch zorgt de ingebouwde opbergruimte ervoor dat alle accessoires netjes en binnen bereik blijven, wat zeker een pluspunt is.

Ondanks het feit dat het gebruik van de machine wat oefening en geduld vereist, en dat het niet de snelste manier is om eten op tafel te zetten, blijft het zelf maken van pasta met deze machine een lonende bezigheid. De kwaliteit van de verse pasta overstijgt zonder twijfel dat van de gedroogde variant uit de supermarkt.

De Philips 7000 HR2660/00 - pastamachine belichaamt veelzijdigheid en capaciteit met zijn vermogen om een reeks zelfgemaakte pastagerechten eenvoudig te bereiden. Hoewel het schoonmaken en het vinden van de juiste deegconsistentie initieel een kleine drempel kunnen vormen, biedt de machine een rijke ervaring voor de pasta-enthousiasteling. Zoals elke investering in de keuken, geldt ook hier: oefening baart kunst, en de resultaten zijn de moeite meer dan waard.

Onderhoud en Reiniging van de Pastamachine

Philips 7000 series hr2660/00 pastamachine gybzzwqzbre6 grgyz0

Het onderhouden en schoonmaken van de Philips HR2660/00 Pastamachine is een aspect dat aandacht vereist voor een langdurige en hygiënische gebruikservaring. Het goede nieuws is dat de machine ontworpen is met het oog op eenvoudige reiniging. De vaatwasmachinebestendige onderdelen en antiaanbaklaag zorgen ervoor dat het opruimen na het pastafestijn geen hoofdpijnklus wordt. Hieronder een aantal punten die je op weg helpen om je pastamachine in topconditie te houden:

  • Antiaanbaklaag: Zorgt ervoor dat deegresten minder snel vastkleven.

  • Vaatwasmachinebestendige delen: Ideaal voor een snelle reiniging.

  • Opzetstukken: Hoewel ze grondige reiniging vergen, houden ze wel de kwaliteit van je pasta hoog.

  • Ingebouwde opbergruimte: Alle accessoires berg je netjes op in de machine zelf.

  • Schoonmaakhulpmiddel: Bijgeleverd, om ook de lastigere hoekjes en kieren aan te kunnen pakken.

Natuurlijk heeft de machine ook zijn aandachtspunten. Het deeg dat na gebruik achterblijft, vooral in dieper gelegen hoekjes, kan een tijdrovende karwei zijn om te verwijderen. Het trucje hier is om het deeg goed te laten drogen voordat je met schoonmaken begint. Droog deegresten kloppen namelijk makkelijker weg dan natte.

Sommige gebruikers kunnen het schoonmaken van de machine zien als een nadeel, gezien het toch wat tijd vraagt. Dit is relatief als je de voordelen van zelfgemaakte pasta ertegenover plaatst en de smaakbeleving die het met zich meebrengt. Bedenk wel dat geen enkel keukenapparaat echt onderhoudsvrij is, en dat een klein beetje inzet kan leiden tot een maaltijd waar de hele familie van smult.

Het schoonmaken is overigens niet iets dat telkens weer complexe puzzels oplevert. Zodra je de routine erin hebt, zal het net als de pasta - een fluitje van een cent zijn. De Philips pastamachine ontmoedigt dus zeker niet; het moedigt aan tot een volgende sessie verse pasta maken.

Een andere handigheid is dat de onderdelen van de machine robuust zijn. Ze kunnen wel tegen een stootje tijdens het reinigen. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er nou niet van een machine die zowel sterk is in de keuken als eenvoudig schoon te maken?

Wat betreft het formaat en het gewicht van de machine is het handig om te bedenken waar je het apparaat opbergt. De machine is zeker geen kleine jongen en vraagt om een beetje ruimte in je keuken. Maar dankzij de opbergruimte blijft alles netjes bij elkaar en hoef je niet elke keer in keukenlades te duiken op zoek naar de juiste schijven.

Kortom, in het onderhoud en de reiniging van de Philips 7000 Series Pastamachine schuilt de sleutel tot een langdurige relatie met dit keukenwonder. Ja, het kost misschien wat extra tijd na het koken, maar dat weegt niet op tegen de rijke smaken en creatieve mogelijkheden die de machine je biedt. En natuurlijk het plezier van samen met familie of vrienden te genieten van pasta die verser dan vers is.

Prijs-kwaliteitverhouding en Conclusie

Philips 7000 series hr2660/00 pastamachine ngp6777w8g2d geo3m9

Als het om de prijs-kwaliteitverhouding van de Philips 7000 Series HR2660/00 pastamachine gaat, is het duidelijk dat liefhebbers van verse pasta waar voor hun geld krijgen. Dit apparaat combineert gebruiksgemak met veelzijdigheid en zorgt ervoor dat zelf pastamaken toegankelijk wordt voor een breed publiek. In enkele minuten tover je ingrediënten om in smakelijke pastacreaties. Hieronder een overzicht van de kernpunten:

  • Automatische mix- en kneedfunctie bespaart tijd.

  • Verschillende opzetstukken voor een diversiteit aan pastavormen.

  • Duurzaam ontwerp van robuust materiaal.

  • Gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners.

De conclusie is dan ook dat dit apparaat een waardevolle toevoeging is aan de keuken van iedereen die een passie heeft voor pasta. Het brengt de authentieke Italiaanse keuken binnen handbereik.

Natuurlijk zijn er ook aandachtspunten. De pastamachine is redelijk aan de prijs; daar staat tegenover dat de kwaliteit van de zelfgemaakte pasta dit rechtvaardigt. Het is een investering die zich terugbetaalt in smaak en plezier. Het apparaat is ook aan de zware kant - niet verrassend gezien de solide bouw en het feit dat het pastadeeg met gemak aankan.

Het schoonmaken van de machine vraagt enige tijd. Deegresten die achterblijven in kieren of opzetstukken vereisen aandacht tijdens het reinigingsproces. Een droger deeg helpt dit te beperken. Ondanks dat de onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn, kiezen sommige gebruikers ervoor om liever met de hand te reinigen voor een grondiger resultaat.

Voor grotere groepen kunnen de capaciteit en snelheid van de machine een uitdaging zijn. Dit is iets om rekening mee te houden als je regelmatig voor meer dan 4 personen kookt. Kleine keukens zouden ook problemen kunnen ervaren met het opbergen van de machine, gezien de omvang.

Afsluitend, weegt de kwaliteit van de eindproducten - de verse pasta - zeker op tegen deze kleine ongemakken. Gebruikers ervaren een aanmerkelijk verschil ten opzichte van winkelpasta en de mogelijkheid om zelf ingrediënten te kiezen draagt bij aan een gezondere levensstijl.

Dus ja, de Philips HR2660/00 pastamachine vraagt een investering, zowel financieel als in tijd voor het schoonmaken. Maar voor de echte pastaliefhebbers zal dit apparaat een bron van culinaire vreugde zijn. De smaak van zelfgemaakte pasta is simpelweg onvergelijkbaar en kan nu in het comfort van je eigen huis worden bereid. Een dergelijke toevoeging aan je keukenarsenaal lijkt daarom gerechtvaardigd voor de volle pasta-ervaring.