Mijn kookervaring met de Nonna RVS 2-in-1 Pastamachine (2023)

Mijn ervaring met de Nonna RVS pastamachine: gebruiksgemak, kwaliteit, onderhoud, verpakking en eindoordeel.
Auteur
Affiliatie
Michiel Berends

Pastamachine Gids

Publicatiedatum

6 december 2023

Inleiding

Nonna pastamachine rvs 2 in 1 pastamaker incl. werkbladklem 3epr7zakdnpr q7jg1vp

Op zoek naar een betaalbare manier om zelf pasta te maken? Dan kun je nieuwsgierig zijn naar de Nonna RVS 2-in-1 Pastamachine. In deze recensie neem ik het apparaat nader onder de loep en ga ik dieper in op kookgemak, schoonmaakgemak en levering .

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Nonna Kleur Grijs
Materiaal Staal Vaatwasser veilig Nee
Product breedte 15 cm Product hoogte 15 cm
Product lengte 21 cm Product gewicht 2 kg
Aantal artikelen in verpakking 1 stuk(s) Fabrieksgarantie termijn Geen fabrieksgarantie
Reparatie type Pick-up en return Uitzonderingen fabrieksgarantie Geen

Prijzen

Gebruiksgemak en Instelbare Dikte

Nonna pastamachine rvs 2 in 1 pastamaker incl. werkbladklem 4vpvg1bl0oq2 q7jg1vp

De Nonna RVS 2-in-1 Pastamachine is een handige toevoeging aan de keuken van de pastaliefhebber die graag experimenteert met zelfgemaakte pasta. Wat direct opvalt aan deze machine is het gebruiksgemak door de instelbare dikte, die bijdraagt aan een gepersonaliseerd pastaproces:

  • De pastaroller is instelbaar met 9 verschillende standen, voor uiteenlopende diktes van je pasta.

  • Met de meegeleverde werkbladklem is de machine stevig aan het aanrecht te bevestigen, wat zorgt voor stabiliteit tijdens het rollen en snijden.

Zelf aan de slag gaan met het maken van pasta is een leuk avontuur en deze machine maakt het eenvoudiger. Met enige oefening krijg je de smaak te pakken van het vinden van de juiste dikte voor verschillende pasta’s - van spaghetti tot tagliatelle.

Toch is het niet allemaal goud wat er blinkt. Sommige gebruikers geven aan dat de pastasnijder niet altijd naar wens functioneert. Het deeg zou aan elkaar blijven plakken, wat resulteert in handmatig werk om de pasta te scheiden. Dit kan een minpunt zijn, maar laat je niet direct afschrikken; de dikte van het deeg en de vochtigheid kunnen een grote rol spelen en met de juiste aanpassingen kun je dit vaak oplossen.

Een ander punt van aandacht is het zwarte handvat dat bij sommige exemplaren los lijkt te komen tijdens het draaien. Dit kan zorgen voor wat irritatie, maar veelal is dit met een kleine aanpassing of fixatie weer op te lossen. Het mag de pret niet bederven, gezien de prijs-kwaliteitverhouding van het apparaat. Mocht u geïnteresseerd zijn in een stevig en stijlvol alternatief, kunt u de Nieuwe Marcato Atlas Pastamachine: 150 Wellness Color in Zwart overwegen.

Wat betreft het leren werken met de dikte knop; het kan even wennen zijn. Het kan onhandig aanvoelen, maar zodra je de knop door hebt, verkrijg je behoorlijke controle over de dikte van je deeg.

De machine vraagt wel om een handmatige bediening, wat door velen als een pluspunt wordt gezien omdat het je in staat stelt om met liefde en aandacht je pasta te vervaardigen. Voor anderen kan dit juist een hindernis zijn, met name als je niet houdt van het werken met je handen of als je zoekt naar een meer geautomatiseerde oplossing.

Het belangrijkste is dat, ondanks enkele minpunten, veel gebruikers bijzonder tevreden zijn over het eindresultaat. Het maken van pasta krijgt hierdoor een extra dimensie en het plezier dat je beleeft tijdens het maken van je eigen pasta weegt dikwijls op tegen de kleine ongemakken.

Als je een pastafan bent en bereid bent om die ambachtelijke kant op te gaan, dan biedt de Nonna RVS 2-in-1 Pastamachine zeker iets uniek. Met wat geduld en oefening kan deze pastamachine de kern worden van vele heerlijke, zelfgemaakte pastamaaltijden. Het is daarom zeker een apparaat dat in overweging genomen moet worden voor wie de kunst van het pastamaken wil verkennen zonder meteen de hoofdprijs te betalen. Voor wie op zoek is naar een geavanceerder model om de pastaproductie te versnellen, is de Professionele Zwarte Pastamachine Deluxe een uitstekende aanvulling op elke keuken.

Bouwkwaliteit en Materialen

Nonna pastamachine rvs 2 in 1 pastamaker incl. werkbladklem 7w4rowdpqymo 7lz3rm8

De Nonna 2-in-1 RVS Pastamachine met Werkbladklem is een aantrekkelijk keukenapparaat voor de echte pastaliefhebber die graag zelf aan de slag gaat. Het eerste wat opvalt aan deze machine is het stevige, roestvrijstalen design. Het geeft de machine niet alleen een professionele uitstraling, maar zorgt ook voor duurzaamheid en stabiliteit tijdens gebruik.

De kwaliteit van de materialen laat zien dat er over de fabricatie is nagedacht. Met een gewicht van 2 kg staat de machine stabiel op het aanrecht, en de werkbladklem draagt bij aan die stabiliteit door de machine goed op zijn plek te houden. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over verschuivingen of gekantel tijdens het bereiden van uw pasta.

Belangrijke kenmerken van de Nonna Pastamachine zijn:

  • Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal

  • Rollerbreedte van 150mm, geschikt voor verschillende pastabreedtes

  • Handmatige bediening, wat zorgt voor een ambachtelijke pasta-ervaring

Toch zijn er enkele gebruikers die aanmerken dat het deeg met de pastasnijder af en toe blijft kleven en niet goed genoeg gesneden wordt. Dit probleem lijkt voornamelijk voor te komen bij dikkere deegsoorten en vereist soms wat meer handwerk om de pasta los te maken. Het is echter een aandachtspunt waar men in de meeste gevallen aan kan wennen en wat met de juiste dikte-instelling en oefening kan worden verminderd.

Een ander klein minpuntje is dat de draaihandgreep bij sommige machines los kan komen tijdens het draaien. Dit kan als irritant worden ervaren, maar is veelal met een simpele aanpassing of betere bevestiging te verhelpen. Dit zijn kleine kanttekeningen bij een overigens solide product.

Gebruikers prijzen de pastamachine vooral om het gemak waarmee verse pasta op tafel gezet kan worden. Het zelf maken van pasta met de Nonna machine wordt over het algemeen als een prettige en bevredigende ervaring beschreven. De eenvoud van het handmatig bedienen en instellen van het apparaat, gecombineerd met het robuuste materiaal, resoneert goed bij de doorsnee thuiskok.

De bouwkwaliteit en materialen van de Nonna pastamachine vormen de basis voor mooie culinaire creaties. Waar de machine een beetje tekort kan schieten in de fijne afwerking van de pastasnijder, maakt het op andere fronten veel goed met zijn stevige constructie en gebruiksgemak. Hoewel de machine met handmatige bediening misschien niet de luxe van een elektrische bediening biedt, geeft het zeker een authentieke touch aan het pastamaakproces. Het schoonmaken vereist wat aandacht, maar dat is inherent aan het werken met deeg en machines.

Laat deze kleinere nadelen u niet ontmoedigen. Vele gebruikers melden dat de Nonna pastamachine een uitstekende startmachine is voor iedereen die de wereld van zelfgemaakte pasta wil verkennen. Het is een apparaat dat met de juiste zorg voor veel plezier in de keuken kan zorgen. En vergeet niet: oefening baart kunst, ook bij het bereiden van de perfecte pasta.

Onderhoud en Schoonmaken

Nonna pastamachine rvs 2 in 1 pastamaker incl. werkbladklem 7y2ylggokxjo q7jg1vp

Bij veel keukenapparaten kan het onderhoud en schoonmaken een tijdrovende klus zijn, maar dat hoeft bij de Nonna RVS 2-in-1 Pastamachine niet het geval te zijn. Het is belangrijk om voor het eerste gebruik de machine goed te reinigen. Met een droge doek kun je het meeste vuil en fabricageresidu verwijderen. Na gebruik is het aan te raden om de machine direct schoon te maken, aangezien opgedroogd deeg lastiger te verwijderen is.

Wat opvalt aan deze pastamachine is dat roestvrij staal niet alleen een chique uitstraling geeft, maar ook eenvoudig is in het onderhoud. Dit zijn de belangrijkste punten voor het schoonmaken:

  • Gebruik geen water of schoonmaakmiddelen, maar een droge borstel of doek.

  • Verwijder resten deeg en bloem altijd direct na gebruik.

  • Voor de hardnekkige resten gebruik je een houten of plastic spateltje, zodat je het staal niet beschadigt.

Hoewel de machine zelf niet vaatwasserbestendig is, neemt het schoonmaken meestal maar een paar minuten in beslag. Het is even wennen om overal tussen te komen, maar met een klein borsteltje kom je een heel eind. Het nadeel van de pastasnijder die niet altijd even goed snijdt, waardoor deeg aan elkaar blijft zitten, kan wat extra reinigingstijd vragen. Gelukkig is dit vaak een kwestie van het deeg op de juiste dikte uitrollen en voldoende meel gebruiken zodat het niet plakt.

Een ander punt van aandacht bij het onderhoud is het losse zwarte handvat. Dit kan er bij het draaien af gaan waardoor je even moet zoeken om alles weer op zijn plek te zetten. Maar dit is gelukkig niet iets wat invloed heeft op het schoonmaken zelf.

Ondertussen blijft de makkelijk te installeren werkbladklem een groot voordeel, omdat hierdoor de stabiliteit tijdens het gebruik en dus ook tijdens het reinigen wordt gewaarborgd. Zorg ervoor dat de klem stevig vastzit voor een veilige schoonmaakbeurt.

De pastamachine heeft geen overbodige hoekjes en gaatjes waar vuil zich kan verzamelen, wat het schoonhouden vereenvoudigt. Wel kan de knop voor de dikte-instelling wat onhandig zijn, maar eenmaal gewend, zorgt het juist voor een prettige ervaring en een mooi resultaat.

In het grootste deel van de ervaringen met deze pastamachine komt naar voren dat het apparaat ondanks de kleine ongemakken makkelijk in gebruik is en dat het resultaat van zelfgemaakte pasta de extra inspanning waard is.

Kortom, het onderhoud en schoonmaken van de Nonna pastamachine is doorgaans een fluitje van een cent. Een paar simpele acties na elk gebruik verlengen de levensduur en zorgen ervoor dat je telkens weer heerlijke pasta kunt maken.

Verpakking en Levering

Nonna pastamachine rvs 2 in 1 pastamaker incl. werkbladklem yvqword1mk2k wnn5j0o

Toen de Nonna RVS 2-in-1 pastamachine met werkbladklem arriveerde, was het duidelijk dat de makers rekening hebben gehouden met de bruikbaarheid. Dit keukenhulpje belooft veel goeds voor de liefhebber van verse pasta, maar zoals met elk product, hangt veel af van de eerste indruk die vaak gevormd wordt door de verpakking en de levering.

Een stevig pakket is essentieel, zeker wanneer het gaat om iets dat met de post verstuurd wordt. Het kan nogal frustrerend zijn als de verpakking beschadigd aankomt, vooral als het bedoeld is als cadeau. In sommige gevallen ontvingen mensen helaas een doos die al bij aankomst tekenen van mishandeling vertoonde. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren, maar het blijft een punt van aandacht voor de bezorgservice om voorzichtiger te zijn met pakketten.

Aan de andere kant zijn er genoeg gebruikers die hun pastamachine in perfecte staat hebben ontvangen en gelijk enthousiast aan de slag konden gaan met het maken van hun eigen pasta.

Hieronder enkele punten die opvielen bij het uitpakken en eerste gebruik:

  • Sterke werkbladklem die zorgt voor stabiliteit tijdens het gebruik.

  • Het materiaal voelt robuust aan wat een goede indruk geeft over de duurzaamheid.

  • Het handvat kan wat onstabiel aanvoelen - het lijkt soms los te zitten of komt zelfs af tijdens het draaien.

  • Er kan wat oefening vereist zijn om de dikteknop soepel te bedienen.

Deze kleine ongemakken doen echter niet direct afbreuk aan de algehele ervaring van de machine. Het is wat onhandig, dat zeker, maar gebruikers raken er snel aan gewend en vinden uiteindelijk hun weg om heerlijke pasta te maken.

Het is duidelijk dat het gaat om een prijsbewuste keuze binnen de pastamakers. Bij het in gebruik nemen blijkt de machine makkelijk in elkaar te zetten en staat deze stevig vast op het aanrecht. Dit is een groot pluspunt, want niemand houdt van een wiebelende machine tijdens het rollen van delicaat pastadeeg.

Het enthousiasme over deze Nonna pastamachine zit hem vooral in het resultaat: aan het einde van de dag is het een feestje om je eigen pasta op het bord te hebben. Met een praktische aanpak en een beetje geduld creëer je iets dat in de buurt komt van wat je in een Italiaanse trattoria zou verwachten.

Als advies zou je kunnen zeggen: ga ervoor, maar wees je bewust van de kleine kanttekeningen. De pastasnijder kan wellicht beter presteren en het is soms even prutsen met de dikteknop en het stabiel houden van het handvat. Desondanks kun je heerlijk genieten van je zelfgemaakte pasta’s en zorgt deze Nonna machine voor een toegevoegde charme in je keuken.

Wat betreft de levering, het product komt doorgaans snel aan. Het zou fijn zijn als de verpakking in de toekomst net zo betrouwbaar en duurzaam is als de machine zelf, zodat deze altijd in topconditie aankomt voor zowel persoonlijk gebruik als voor een presentje.

Kortom, de Nonna pastamachine heeft zeker een plekje verdiend in de keukens van pasta-avonturiers, mits je bereid bent om langs kleine imperfecties te kijken voor een bord met verse zelfgemaakte pasta.

Eindoordeel en Aanbevelingen

Nonna pastamachine rvs 2 in 1 pastamaker incl. werkbladklem ylgajvnkzy62 7lz3rm8

Na een periode van uitgebreid testen en proeven, kom ik tot de conclusie dat de Nonna 2-in-1 RVS Pastamachine met Werkbladklem een waardevolle aanwinst is voor de keuken van elke pastaliefhebber. Met deze machine transformeer je een bol deeg in heerlijke verse pasta, zoals spaghetti of tagliatelle, die de authentieke smaak van Italië in je eigen huis brengt.

Dit zijn enkele hoogtepunten die het apparaat te bieden heeft:

  • Veelzijdige pasta-ervaring; zelf pasta maken gaat verder dan het functionele – het is een culinair avontuur.

  • Instelbare dikte; pas jouw pasta aan naar negen verschillende diktes met een eenvoudige draai aan de knop.

  • Mechanische wonder; volledig mechanisch, dus geen afhankelijkheid van elektriciteit en daardoor perfect om überhaupt te gebruiken waar je maar wilt.

Echter, is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Er zijn een paar aandachtspunten die je niet mag negeren. Zo lijkt de pastasnijder soms niet vlijmscherp genoeg om elk stukje deeg perfect te snijden, wat extra handwerk vereist. Ook het handvat dat soms loskomt, is een puntje van aandacht voor de handige onder ons – een kleine tegenvaller die je niet van tevoren ziet aankomen.

Toch mag ik zeggen dat als we de balans opmaken, de Nonna pastamachine meer glimlachen dan fronsen opwekt. De machine zelf is makkelijk in gebruik, en dat is ook wat waard. Zeker voor degenen die starten met het zelf maken van pasta, is dit apparaat een goede bondgenoot. Eenmaal door de initiële leercurve heen, voel je je al snel een echte pastaio (pasta maker).

Nu, laat je door kleine onvolkomenheden niet direct ontmoedigen. De machine levert—wanneer je de kneepjes van het pastamaken eenmaal doorhebt—resultaten die je met trots op tafel zet. Laat je culinaire ziel spreken en creëer pasta die qua smaak en textuur niet onderdoet voor wat je in een authentiek Italiaans restaurant krijgt geserveerd.

Laten we eens kijken naar het grotere plaatje:

  • Prijs-kwaliteitverhouding: voordelig en degelijk voor de beginnende pastamaker.

  • Esthetiek: Een robuuste uitstraling die niet misstaat in de hedendaagse keuken.

  • Functionaliteit: Als je eenmaal het handvat vastzet en de snijder onder de knie krijgt, een feest om mee te werken.

Natuurlijk, een perfectionist zal wellicht meer verlangen van de snijfunctie, maar laten we realistisch blijven; voor de prijsklasse biedt de Nonna pastamachine voldoende om te onderzoeken of pastamaken een nieuwe hobby wordt.

In conclusie, voor hen die het fijn vinden om zelf pasta te draaien zonder direct de hoofdprijs te betalen, is de Nonna pastamachine een prima keus. Ja, er zijn kleine uitdagingen, maar die worden overschaduwd door de voldoening van het eindresultaat: je eigen heerlijke, zelfgemaakte pasta. Met een beetje liefde, aandacht en soms een vaste hand, helpt de Nonna je om jouw keuken om te toveren in een klein stukje Italië. En als je jouw pastamaak skills naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan eens de Marcato Atlas 150: Multi pastamachine waar je alle kanten mee op kan, bekend om zijn veelzijdigheid en kwaliteit. Buon appetito!