Marcato Altas 150 Pastamachine Score

8.9
Bruikbaarheid:
★★★★★
Materiaal:
Stabiliteit:
★★★★★
Garantie:
Pasta kwaliteit:
★★★★★
Bezorging thuis:
Verbruik:
★★★★
Online kopen:
Gewicht:
★★★★★
Handleiding:
Onderhoud
★★★★
Accessoires:

Marcato Altas 150 Pastamachine Foto

Marcato Altas 150 Pastamachine

Marcato Altas 150: Multi pastamachine waar je alle kanten mee op kan

Marcato Altas 150 Pastamachine
door op 

Inleiding

Er zijn pasta machines die alles hebben. De Marcato Atlas 150 Multi Pastamachine is zonder twijfel het allerbeste voorbeeld. Met deze pastamachine kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Iedereen kan de heerlijkste, mooiste, lekkerste en gezondste pasta maken dankzij deze Marcato machine van het betrouwbare Italiaanse merk. Wij beoordelen de Marcato Altas 150 Pastamachine met een 8.9 uit 10 in onze recensie in 2018.

Zelf maken

Hoewel pasta altijd overal in soorten en maten te verkrijgen is, is het toch aan te bevelen om zelfs eens aan de slag te gaan. Koken en zelf voedsel bereiden is altijd leuk, niet in de laatste plaats omdat het gezonder is, omdat het vers is (altijd lekkerder) en met zelfgekozen ingrediënten (ook handig als je een dieet hebt of ergens allergisch voor bent) en als je ook een bepaalde smaak voor hebt. Geen onnatuurlijke stoffen, niet (te) veel zout, geen onnodige dikmakers en bovendien kakelverse pasta, dat is te verkiezen boven alle andere pasta’s.

Met recepten experimenteren en combineren totdat je de allerbeste pasta hebt, daar gaat het om. En nogmaals, dat gaat lukken, zeker als het deeg goed is gekneed. Dit hoeft maximaal een half uur te duren en met de keukenmachine gaat het zelfs nog sneller! Nogmaals, stel het samen zoals je wilt, van de granen die je wilt zoals spelt- of gerstbloem, bloem van de quinoa en/of een ander graan. Laat je inspireren door de vele recepten en ga aan de slag.

Pasta is er immers niet alleen voor het lekker of voor de combinatie, pasta moet bouwstoffen leveren en indien je de pasta zelf maakt, zeker met behulp van de machine, blijven alle mineralen en vitaminen behouden.

Materiaal machine

De machine oogt modern, dat is deze ook. Zelfs aan het design is gedacht! Een mooie machine in aluminium kleur met alles erop en eraan. Dus ook de klemschroef, zodat de machine tijdens het persen van de pasta stevig aan het aanrechtblad of elk ander blad bevestigd kan worden en absoluut niet zal schuiven. De draaihendel is prima te hanteren en de machine heeft een knop waarmee je de dikte van de pasta zelf kunt bepalen. De breedte van de machine is 20 cm, de hoogte 18 cm en de lengte 15cm. Het gewicht is ongeveer 5,5 kg, minder dan 6 kg, prima op te tillen.

De pastamachine is niet van zomaar aluminium, sterker nog, het is van chroom-vanadium staal. Dit is van de allerbeste kwaliteit en kun je er veilig voedsel mee bereiden.

Aluminium

Dankzij het feit dat de walsen en messen van geadoniseerd aluminium zijn, is erg geen sprake van allerlei verkeerde deeltjes die in de pasta kunnen belanden, integendeel! Het geadoniseerd aluminium voorkomt dit, daarom kun je het pasta deeg zorgeloos door de machine doen. Bovendien is er nog een vorm van bescherming, de acetaat beschermlaag, gemaakt van azijnzuur. Dus geen enkel gevaar voor de gezondheid. De bescherming zorgt er tevens voor dat er nauwelijks sprak is van deegverlies, alweer een pre. In bepaalde pastamachines kan het deeg enorm blijven plakken zodat er veel verloren gaat. Met de Marcato Altas is dit niet aan de orde. Behoud van deeg, smaak en vitaminen, hiervoor zorgt deze pastamachine.

Met behulp van de hendel wordt alles er vakkundig doorheen geperst. De pasta komt eruit in perfecte structuur, geen sprake van geklieder! Geen rommelige pasta, dat wil niemand uiteraard, keurige pasta met behoud van de smaak. Deze machine is al uniek, maar nog unieker omdat deze op elektriciteit werkt.

Vormen pasta

Nog een ander belangrijk thema is de vorm van de pasta. Dat is het belangrijkste kunststuk van deze machine. Er zijn met behulp van de diverse opzetstukken maar liefst 6 soorten pasta te bereiden! Dit is uniek en daarom vertellen we er graag meer over. met behulp van de diverse opzet stukken en de knop aan de zijkant die gedraaid kan worden en zo de dikte van de pasta kan bepalen. In combinatie met de diverse hulpstukken zijn diverse vormen van pasta mogelijk. De twee tegenhangers en de bekendste vormen: spaghettislierten en lasagnebladen, beiden op de juiste dikte. Dan nog vier andere soorten: reginette; een langwerpige staaf met kartels, fettucine; brede slierten, tagliolini; een dikkere vorm van spaghetti en ravioli, pasta in kleine rechthoeken met kartels, feitelijk een soort ‘kaakjes’ van pasta.

Over de structuur hoef je je geen zorgen te maken, de pasta komt er prachtig uit, niet rommelig maar heel mooi, zelfs professioneel!

Garantie

De fabrieksgarantie is over een periode van maar liefst 10 jaar! Zelden zul je dit tegenkomen.

Reiniging

Nog een belangrijk punt: de pastamachine is ongeschikt om met water te reinigen. Alleen met droog keukenpapier of een droge doek. Dat is voldoende om de machine weer te laten glanzen. Zelfs na jaren ziet deze er nog als nieuw uit!

Combineren en variëren kan eindeloos. Met de juiste saus en een lekkere Italiaanse wijn waan je je in dit land! Gaan je handen al kriebelen om aan de slag te gaan? Je zult  ontdekken hoeveel plezier het zal geven om zelf je pasta te maken dankzij de uitstekende Marcato Atlas 150 Multi Pastamachine.

Deel op:

Andere Pasta Machines