Marcato Atlas Zwart Score

8.8
Bruikbaarheid:
★★★★★
Materiaal:
Stabiliteit:
★★★★★
Garantie:
Pasta kwaliteit:
★★★★★
Bezorging thuis:
Verbruik:
★★★★
Online kopen:
Gewicht:
★★★★★
Handleiding:
Onderhoud
★★★★
Accessoires:

Marcato Atlas Zwart Foto

Marcato Atlas Zwart

Nieuwe Marcato Atlas Pastamachine: 150 Wellness Color in Zwart

Marcato Atlas Zwart
door op 

Marcato, deze naam brengt je al in de Italiaanse sferen en deze pastamachine en zeker het product doet dit helemaal. Je hoeft helemaal niet af te reizen naar het mooie land Italië om de allerbeste pasta in huis te krijgen en de daarbij behoren de sfeer. Sterker nog, dankzij de Atlas 150 Wellnes Pastamachine wordt deze bij je gebracht. Met de Marcato Atlas 150 Wellness Pastamachine is het voor iedereen mogelijk om zelf pasta te maken. Wij beoordelen de Marcato Atlas Zwart met een 8.8 uit 10 in onze recensie in 2018.

Ondanks het feit dat er vele soorten pasta in elke supermarkt of andere winkel verkrijgbaar zijn, is het maken van verse pasta een beter idee om verschillende redenen. Vers is altijd beter dan uit pakken en blikken, het smaakt beter, is gezonder en bovendien worden er geen kunstmatige stoffen toegevoegd.

Voor mensen die een dieet hebben of een bepaald ingedriënt niet mogen eten, is het helemaal een uitstekend plan om zelf aan de slag te gaan. Bovendien, bepaalde granen kunnen uitermate behulpzaam zijn voor de gezondheid, zoals granen die bijvoorbeeld het cholesterol gehalte helpen te dalen, of die extra veel vezels bevatten. Zo heb je twee vliegen in een klap! Deze machine maakt je een echte I8taliaanse kok die perfecte pasta op tafel kan zetten, ook nog in verschillende variaties, dankzij de veelzijdigheid van de pastamachine.

De machine is behalve gemakkelijk te bedienen en overzichtelijk (ziet er absoluut niet complex uit), ook nog eens in een zeer design uitvoering, chroom kleurig in combinatie met zwart. Een echte hippe en trendy machine, helemaal eigentijds.

Als je deze machine ziet, gaan je handen jeuken om aan de slag te gaan en niet voor niets! Als het deeg op de juiste wijze is samengesteld en goed doorgekneed doet de machine de rest voor je! Kneden kun je zelf doen, of in de blender, met een keukenmachine of een mixer met behulp van de deeghaken.

De Atlas 150 wellness is een compacte machine, niet te groot en niet te klein. 12,4 cm breed, 13 cm hoog en 19 cm lang. De machine is helemaal compleet.

Met behulp van de klemschroef staat de pastamachine muurvast op het aanrecht. Het metaal waarvan de messen en walsen van de machine mee zijn vervaardigd is geadoniseerd aluminium, waardoor het voor cadmiun-, lood-, en chroomdeeltjes onmogelijk wordt om door de pasta door te dringen. Het moet immers wel zuiver voedsel zijn! Ook hebben de messen zelfs een acetaatlaag er overheen. Behalve dat het beter is, is er ook vrijwel geen sprake van deegverlies en bovendien is de machine gemakkelijk te reinigen.

De knop aan de zijkant van de machine zorgt ervoor dat de machine verstelbaar is, je kunt namelijk de dikte van de pasta zelf instellen, deze varieert van 0,3mm tot 2,5 mm. Zo kun je varieren.

Aan de hendel die gedraaid moet worden is een kunststoffen handvat bevestigd, wat perfect aanvoelt en bovendien uitermate gemakkelijk draait. Na enkele slagen zie je de pasta al tevoorschijn komen! Dit geschiedt door het draaien, de machine is mechanisch en niet electrisch, de hendel zet de messen en de walsen in werking waardoor de pasta in de juiste  vorm wordt geperst.

De vorm is nog een verhaal apart. Pasta is uiteraard variabel en dit is ook terug te vinden in de Atlas 150 Wellness. Er zijn drie soorten pasta mogelijk: lasagne (de bladen), Tagliatelle (brede slierten) en Tagliolini (slierten die iets dikker zijn dan spaghetti slierten.

Maar er is nog meer variatie mogelijk. De kop van de machine is vervangbaar, dus niet alleen de knop kan de dikte bepalen, maar ook het kopstuk kan de vorm bepalen. Pasta in diverse vormen, zo gemaakt in een perfecte structuur. Rommelige pasta of kleverige, deegachtige is niet bevorderlijk voor de eetlust. Maar met deze machine is daar absoluut geen sprake van. Hele mooie stevige pasta, niet kleverig, het lijkt wel professioneel! Ook bij het koken behoudt deze pasta de sterke structuur, het zal niet verwateren.

Na afloop moet de pasta uiteraard gedroogd worden. Hiervoor zijn tevens producten verkrijgbaar.

Koken kan in gewoon water, al dan niet met zout, maar ook eventueel in (kruidenbouillon). Bovendien kan de pasta zelfs gekleurd worden met groentensap van bijvoorbeeld de wortel, spinazie of de rode biet. Met pasta kun je heel origineel zijn. Of het gaat om lasagne bolognese of pasta salada met gesneden Tagliatelle, alles is mogelijk, traditioneel of vernieuwend!

Met verse pasta is alles altijd heerlijk. Dus verras je zelf en anderen met de mogelijkheden van deze pastamachine. De kosten zijn betaalbaar, het bezorgen gaat snel en de garantie is ruim. Bovendien heb je nog 14 dagen bedenktijd ook. Alvast eet smakelijk!

Deel op:

Andere Pasta Machines