RVS Pasta Maker Score

8.4
Bruikbaarheid:
★★★★★
Materiaal:
Stabiliteit:
★★★★★
Garantie:
Pasta kwaliteit:
★★★★★
Bezorging thuis:
Verbruik:
★★★★
Online kopen:
Gewicht:
★★★★★
Handleiding:
Onderhoud
★★★★
Accessoires:

RVS Pasta Maker Foto

RVS Pasta Maker

RVS Pastamachine: Zelf heerlijke spaghetti en noodles maken

RVS Pasta Maker
door op 

Zelf aan de slag gaan met pasta kan leuk, inspirerend, sfeermakend en bovenal echt lekker zijn. De pure pastasmaak wordt dankzij de RVS Pastamachine Pasta Maker behouden en is vele malen beter dan elke kant en klare pasta die alleen afgekookt hoeft te worden. Wij beoordelen de RVS Pasta Maker met een 8.4 uit 10 in onze recensie in 2018.

De RVS Pastamachine is precies wat je nodig hebt. Deze machine van modern design, is een  uitstekend middel om de traditionele pasta te bereiden, zoals deze oorspronkelijk is bedoeld. De machine is mechanisch, niet electrisch en dit kan zelfs een voordeel zijn. Je zult ontdekken dat het maken van pasta een koud kunstje is, letterlijk en figuurlijk en dat het je in alle opzichten veel zal opleveren, namelijk smaak en gezondheid. Geen kunstmatige stoffen erin, wel de gezondste ingedriënten en zoveel of weinig zout als je maar wilt of kan hebben.

De RVS pastamachine is op perfecte wijze uitgerust. De machine is 20 cm lang en tevens 20 cm breed, 14 cm hoog en 2 kg zwaar. Dit is voldoende voor stabiliteit, die ook naar voren komt in de vierkante vorm. Er is een ruime en handige klemschroef bijgeleverd, die de machine werkelijk aan elk aanrechtblad doet klemmen. Zo is de machine gegarandeerd stabiel en kan je onbekommerd aan de hendel draaien en kracht zetten. Er is geen sprake van schuiven of wiebelen!

Dankzij de chromen afwerking is er geen risico van metaaldeeltjes die in de pasta terecht kunnen komen, de machine is gemakkelijk te reinigen en blijft het deeg in geen enkel opzicht plakken!

Het handvat is van kunststof, met ribbels om glibberen te voorkomen. Zo is het gemakkelijk en soepel draaien. De messen en schijven zorgen voor de perfecte pasta.

Hoe dat in zijn werk gaat is als volgt. Het mengen van de gewenste ingedriënten in de juiste hoeveelheid, deze verwerken tot zeer goed doorgekneed deeg, handmatig of electrisch en vervolgens het deeg over de machine verspreiden en het door de machine persen, door de hendel te draaien.

Het persen geschiedt door de combinatie van schijven en messen. De messen kunnen op twee diktes worden ingesteld: 2mm en 6mm. Daarom zou je inderdaad twee soorten pasta kunnen maken: spaghetti en tagliatelle. De laatstgenoemde is een bredere vorm. De kwaliteit van het kneden is zo goed, dat stevige pasta het gevolg is.

Daarna wordt de pasta gedroogd. Ook hiervoor zijn artikelen te koop, zodat het gemakkelijk en hygiënisch gedroogd kan worden. De pasta is zo stevig dat deze zelfs tijdens het koken niet zal ‘verwateren’.

De voordelen van zelfgemaakte pasta zijn bijna teveel om op te noemen. Behalve verser, gezonder en beter samengesteld kan het ook nog zijn dat de vitamines beter bewaard worden. Pasta hoort immers ook in een gezond voedingspatroon thuis. Maar bovenal is het lekkerder, niet in de laatste plaats vanwege de versheid, maar ook omdat je het recept naar eigen smaak kunt maken.

Glutenvrij, tarwevrij, vrij van kippeneieren, zout en noem maar op, alles is mogelijk. Een extra vitaminenstoot, haverbloem om het cholesterol te verlagen, nogmaals, ga lekker aan de slag. Laat je inspireren door deze pastamachine, pastarecepten en ontdek wat het beste bij je past, in alle opzichten.

Bestel, betaal en maak het juiste beslag, om vervolgens de heerlijkste pasta te maken. Een keer en je wilt nooit meer anders!

Deel op:

Andere Pasta Machines