Mijn Keuken Avontuur met de Pastamaker Deluxe 5in1 - Perfecte Pasta Elke Keer (2023)

Mijn ervaring met de Pastamaker Deluxe 5in1 voor het maken van verse pasta thuis. Eenvoudig, veelzijdig en gebruiksvriendelijk.
Auteur
Affiliatie
Else Bouwman

Pastamachine Gids

Publicatiedatum

9 december 2023

Inleiding

Pastamaker deluxe 5in1 pastamachine met 3x verwisselbare kop voor 5 verschillend pasta incl. handige tafelgreep pl 155 bnmpngjxwooo

Verse pasta is een genot voor velen en met de Pastamaker Deluxe 5in1 - PL-155 is het zelf maken ervan een stuk toegankelijker geworden. Deze keukenmachine, die kneden en rollen overneemt, lijkt voor de meeste thuiskoks een goede aanwinst. Natuurlijk moet je wel weten wat je in huis haalt.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Platinum Kitchen Collection Kleur Zliver
Materiaal Staal Vaatwasser veilig Nee
Product breedte 12.50 cm Product hoogte 13 cm
Product lengte 20 cm Aantal artikelen in verpakking 1 stuk(s)
Fabrieksgarantie termijn 6 maanden Reparatie type Pick-up en return
Uitzonderingen fabrieksgarantie - Aantal verschillende pastadiktes 9

Prijzen

Ervaringen met de Pastamaker Deluxe 5in1

Pastamaker deluxe 5in1 pastamachine met 3x verwisselbare kop voor 5 verschillend pasta incl. handige tafelgreep pl 155 jp9oyexwlz82

Vers pasta maken is voor veel mensen een culinaire droom en met de Pastamaker Deluxe 5in1 - PL-155 wordt deze droom werkelijkheid. Deze machine is een handige keukentool die in principe het kneden en rollen van deeg uit je handen neemt. Maar werkt de Pastamaker Deluxe wel zo soepel als het belooft? Laten we eens kijken naar wat gebruikers ervan vinden.

Positieve Punten:

  • Zelf pasta maken: Met deze machine tover je jouw keuken om tot een kleine Italiaanse trattoria waar verse pasta de norm is.

  • Variatie: Je bent niet beperkt tot één soort pasta; lasagne, fetuccine, tagliolini, ravioli en spaghetti - het kan allemaal.

  • Gebruiksgemak: Een simpele draai aan de grote knop en je wisselt tussen de 9 standen voor verschillende diktes, van 1 mm tot 6.6 mm.

Nu over op de ervaringen. Een tevreden kok wilde altijd al zelf pasta maken en zag in de Pastamaker Deluxe 5in1 de perfecte partner. Deze pastafan vond dat de machine een stevig design heeft en waardeerde de eenvoudige bediening. Het aanpassen van de dikte ging moeiteloos en de voldoening van zelfgemaakte pasta rechtvaardigde ruimschoots de aanschaf.

Aan de andere kant, was er iemand die wat minder geluk had. Na één sessie liep de machine vast. Bij het draaien van de hendel op de lichtste standen kwam er geen beweging in. Dit is natuurlijk een flinke domper na het uitgeven van een aanzienlijk bedrag voor deze pastamaker.

Het is mogelijk dat dit een incident was of wellicht een productiefout; niet elke machine is tenslotte perfect. Echter, dit negatieve punt relativerend, geven de meeste ervaringen aan dat de machine goed functioneert en een fijne aanvulling is voor de liefhebber van zelfgemaakte pasta.

Als we alles op een rijtje zetten:

  • De machine laat pasta liefhebbers nieuwe varianten thuis creëren.

  • De diktes zijn goed instelbaar, wat zorgt voor variatie en persoonlijke voorkeur.

  • Inclusief tafelklem, wat bijdraagt aan de veiligheid en stabiliteit tijdens het gebruik.

  • Simpel schoon te maken, hoewel het geen ritje in de vaatwasser kan maken.

Deze ervaringen suggereren dat, ondanks een enkel negatief geluid, de Pastamaker Deluxe 5in1 over het algemeen een hit is in de keukens van thuischefs. Natuurlijk raden we nieuwe gebruikers altijd aan de instructies goed door te nemen en de machine met zorg te behandelen om de levensduur te verlengen.

Al met al biedt de Pastamaker Deluxe 5in1 - PL-155 voor de meeste gebruikers een authentieke ervaring van verse pasta maken, met gemak en diversiteit in vormen en maten. Het kan zijn dat er soms een maandagochtendmodel tussenzit, maar die ervaring lijkt eerder uitzondering dan regel. Voor wie van vers en zelfgemaakt houdt, zou deze pastamachine zomaar eens de nieuwe favoriet in de keuken kunnen worden.

Bouwkwaliteit en Ontwerp

Pastamaker deluxe 5in1 pastamachine met 3x verwisselbare kop voor 5 verschillend pasta incl. handige tafelgreep pl 155 rlvzwbqmq4ke

Wanneer je begint aan het avontuur van zelf pasta maken, wil je natuurlijk kunnen vertrouwen op je gereedschap. De Pastamaker Deluxe 5in1 van Platinum Kitchen Collection oogt met zijn zilveren staal niet alleen strak, maar voelt ook behoorlijk robuust aan. Een eerste blik op dit apparaat geeft direct het signaal dat het gemaakt is om keer op keer te gebruiken zonder in te boeten op kwaliteit. Laten we eens een duik nemen in de bouwkwaliteit en het ontwerp van dit keukenhulpje.

De pastamachine komt met drie verwisselbare koppen die uiteenlopende soorten pasta beloven, van lasagne tot spaghetti. Het instellen van de deegdikte gaat verrassend eenvoudig met de grote knop aan de zijkant, waarbij je kunt variëren tussen negen standen. Van flinterdunne pasta van 1 mm tot stevigere pasta van 6,6 mm, de Pastamaker zorgt voor die perfecte dikte elke keer weer.

Bij het ontwerp is ook gedacht aan stabiliteit. Met de inclusief tafelklem zit de machine muurvast op het aanrecht, wat bijdraagt aan een soepele pasta-ervaring. Geen gewiebel of verschuiven terwijl je de hendel draait; een klein maar belangrijk detail voor wie weet dat precisie in het pastamaken geen overbodige luxe is.

Hieronder enkele punten die kenmerkend zijn voor het ontwerp:

  • Sterk materiaal: Duurzaam staal dat tegen een stootje kan.

  • Veelzijdigheid: Verschillende koppen voor diverse pastasoorten.

  • Gebruiksgemak: Vlotte bediening dankzij de eenvoudige deegdikte-instellingen.

  • Stabiliteit: Dankzij de tafelklem staat de machine stevig op zijn plek.

Ondanks deze pluspunten, is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Er zijn berichten van gebruikers die melden dat de machine halverwege het pasta maken hapert, vooral op de dunnere instellingen. Hoewel dit vervelend is, lijkt het eerder uitzondering dan regel te zijn. En laten we eerlijk zijn, welk apparaat heeft nooit eens een off day?

De Pastamaker is niet vaatwasser veilig, wat betekent dat je met de hand moet schoonmaken. Sommige mensen zien dit als een nadeel, maar het kan ook bijdragen aan het behoud van je machine. En de makkelijke schoonmaak maakt dit puntje van kritiek al snel goedmaakbaar.

Wat betreft garantie, zit je met een termijn van zes maanden misschien wat krap. Maar, gezien de bouwkwaliteit, heb je grote kans dat je deze termijn geruststelling vindt en niet iets om je zorgen over te maken.

In deze tijden van snelle hap-snap keukengadgets is de Pastamaker Deluxe 5in1 een verademing voor wie de liefde voor het koken nog kan waarderen. Het is een product voor de lange termijn, voor degenen die de waarde inzien van zelfgemaakte pasta en daar niet een paar knoppen voor willen indrukken maar hun mouwen voor willen opstropen. Met deze stevige vriend in de keuken is het zelf maken van pasta’s geen vervlogen ambacht, maar een alledaags genoegen.

Gebruik en Functionaliteit

Pastamaker deluxe 5in1 pastamachine met 3x verwisselbare kop voor 5 verschillend pasta incl. handige tafelgreep pl 155 ymmye9o1a2ny

De Pastamaker Deluxe 5in1 - PL-155 biedt de mogelijkheid om met gemak thuis verse pasta te maken. De veelzijdigheid van dit apparaat komt naar voren door de 3 verwisselbare koppen waarmee verschillende soorten pasta zoals lasagne, fetuccine, tagliolini, ravioli en spaghetti gecreëerd kunnen worden. Het instellen van de deegdikte is eenvoudig met de grote knop, variërend van 1 mm tot 6,6 mm. Hiermee kunt u de pasta precies naar wens bereiden.

Wat betreft de gebruikservaring, onderscheidt de pastamachine zich met de volgende kenmerken:

  • 9 standen voor verschillende pastadiktes

  • Inclusief tafelklem voor stabiliteit tijdens het gebruik

  • Handmatige bediening voor het authentieke pastamaakproces

  • Makkelijk schoon te maken na gebruik

Hoewel deze punten tekenen zijn van gebruiksgemak, is er vanuit gebruikerservaringen gebleken dat er soms een hapering op kan treden. Zoals gemeld, bestaat de kans dat het apparaat tijdens het pasta maken plotseling kan stoppen met werken op de dunste standen. Dit kan een frustrerend moment zijn, vooral als je pas aan het begin staat van je pastamaak-avontuur. Echter, het lijkt om een incident te gaan en komt niet bij elke machine voor, dus dit zou met een korreltje zout genomen kunnen worden.

De pastamaker is niet geschikt voor de vaatwasser, wat betekent dat na een gezellige pasta-avond, de schoonmaak met de hand moet gebeuren. Dit heeft ook zijn charme; het hoort bij het authentieke proces van pastamaken. Desalniettemin is het belangrijk om hier rekening mee te houden in uw overweging om dit apparaat aan te schaffen.

Een ander belangrijk detail is de kleur en het materiaal: uitgevoerd in zilverkleurig staal, heeft de Pastamaker Deluxe 5in1 een professionele uitstraling die niet misstaat in een moderne keuken. De afmetingen zijn ook geschikt voor opslag in de meeste keukenkastjes, met een productbreedte van 12,50 cm, producthoogte van 13 cm, en lengte van 20 cm.

Een gebruikspunt is dat de Pastamaker Deluxe 5in1 een handmatige machine is, wat betekent dat er fysieke inspanning vereist is om de rollers te bedienen. Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn, afhankelijk van hoe u kijkt naar het proces van pastamaken. Het handmatige proces kan als therapeutisch worden ervaren, maar kan ook als inspannend worden gezien als u op zoek bent naar snelheid en gemak.

Al met al biedt de Pastamaker Deluxe 5in1 een goede basis voor het thuis creëren van diverse pasta’s. Ondanks enkele meldingen van haperingen, over het algemeen presteren deze apparaten naar behoren en leveren ze de vreugde van zelfgemaakte pasta. Met een beetje geduld en de bereidheid om de routine van het schoonmaken eigen te maken, kan dit apparaat een waardevolle aanvulling zijn op uw keukenavontuur.

Onderhoud en Schoonmaken

Pastamaker deluxe 5in1 pastamachine met 3x verwisselbare kop voor 5 verschillend pasta incl. handige tafelgreep pl 155 gk9aqrqeypwg

Een echte pasta-liefhebber kent het wel: niets gaat boven verse, zelfgemaakte pasta. Met de Pastamaker Deluxe 5in1 - PL-155 haal je een handige hulp in huis voor het realiseren van deze culinaire hoogstandjes. Maar ook pasta maken gaat niet altijd over rozen; onderhoud en schoonmaken zijn essentieel voor de levensduur van het apparaat. Laten we daar eens induiken.

Bij de eerste kennismaking met de Pastamaker Deluxe valt gelijk de stevige bouw op. De tafelklem zorgt ervoor dat je stabiel aan de slag kunt, wat wel zo prettig is als je met deeg in de weer bent. Na gebruik merk je dat schoonmaken ietwat tijd vraagt, maar dit is het meer dan waard voor de levensduur van het apparaat:

  • Maak de machine schoon met een droge doek of borstel.

  • Vermijd water; de stalen onderdelen houden hier niet van.

  • Gebruik, indien nodig, een beetje meel om restjes deeg te verwijderen.

De Pastamaker biedt negen standen voor de dikte van je pasta, wat variatie in je gerechten brengt. Helaas zijn er wel eens strubbelingen met de machine waarbij deze niet soepel lijkt te draaien op de dunste standen. Echter, met wat geduld en voorzichtigheid is ook dit vaak te overwinnen.

Het is bekend dat de machine niet in de vaatwasser kan. Dat lijkt een nadeel, maar eerlijk is eerlijk, de beste resultaten met zo’n apparaat bereik je toch door het met de hand aan te pakken. En ach, dat ambachtelijke pastaproces van begin tot eind maakt het net even wat specialer.

Sommigen zullen aanlopen tegen het feit dat er geen reinigingsborstel bij geleverd wordt. Dat zou een mooie extra zijn geweest. Gelukkig is het vinden van een geschikte borstel vandaag de dag een kleine moeite.

Zelf pasta maken is een feest en met deze pastamaker is het resultaat bijna altijd verbluffend. Ja, je zult misschien één keer een tegenslag ervaren als de machine hapert, maar dat weegt niet op tegen de talloze smakelijke gerechten die je gaat maken.

Bewust van het onderhoud en de benodigde zorg, biedt de Pastamaker Deluxe 5in1 thuiskoks de kans om te pronken met authentieke en heerlijke pasta’s. Met wat TLC (Tender Loving Care) voor je apparaat kun je keer op keer uitkijken naar een heerlijke pastamaaltijd.

Of je nou voor simpele spaghetti gaat of een uitdagende ravioli, de inspanningen van het schoonmaken worden vrijwel direct beloond zodra je die eerste hap van je zelfgemaakte pasta neemt. Want laten we wel wezen: vers en zelfgemaakt smaakt altijd beter. En daar draait het uiteindelijk allemaal om in ons culinaire avontuur, toch?