Marcato Pastamachine Regina Score

8.6
Bruikbaarheid:
★★★★★
Materiaal:
Stabiliteit:
★★★★★
Garantie:
Pasta kwaliteit:
★★★★★
Bezorging thuis:
Verbruik:
★★★★
Online kopen:
Gewicht:
★★★★★
Handleiding:
Onderhoud
★★★★
Accessoires:

Marcato Pastamachine Regina Foto

Marcato Pastamachine Regina

Regina: Marcato pastamachine voor holle pasta

Marcato Pastamachine Regina
door op 

Inleiding

Marcato, een Italiaans klinkende naam die ongetwijfeld als muziek in de oren klinkt. Sterker nog, deze naam doet je denken aan het land, aan de cultuur en ongetwijfeld ook aan het eten! Er zijn legio pastamachines, ook van Marcato, maar deze is echt uniek, deze maakt namelijk niet zomaar verschillende soorten pasta, deze maakt diverse holle pasta’s! Wij beoordelen de Marcato Pastamachine Regina met een 8.6 uit 10 in onze recensie in 2018.

Merk Marcato

Het merk Marcato is de beste keus voor alle liefhebbers van Italië en vooral het eten. Zo krijg je de authetieke Italiaanse keuken letterlijk op tafel! Je hoeft dus niet ver te gaan, dankzij Marcato is het onder handbereik en maakt van iedereen een Italiaanse kok!

Pasta is een geweldige basis, voor een hoofdmaaltijd maar kan tevens als voorgerecht of zelfs als dessert worden gebruikt! De Marcato holle pastamaker zorgt voor een grote keur aan variatie en creativiteit. Zelf aan de slag te gaan met pasta hoeft geen enkel probleem te zijn, integendeel, zeker niet met de Regina!

Ervaring met apparaat

De pastamachine Regina is een mechanische pastamachine van kunststof met de kleur wit. De pastamachine is 18,5 cm hoog, 12,5 cm breed en 26 cm lang. Het gewicht is bijna 3 kg, genoeg voor een stabiele machine waaraan je zorgeloos kunt draaien. De machine heeft aan de ene kant een draaihendel voor het persen van de pasta, aan de andere kant een knop om de dikte voor de te maken in te stellen. Het verschil met de andere mechanische pastamachines is dat deze geen walsen heeft. Omdat de Regina holle pasta produceert, is dat niet nodig.

Zelf pasta maken heeft zoveel voordelen en is tevens zo eenvoudig dat het pasta uit de supermarkt vrijwel overbodig maakt. Zelfs al vraag je je af wat het nut ervan is, wij hebben het antwoord voor jou! Je eigen pasta samenstellen, het deeg maken en ten slotte het persen door de pastamachine Regina.

Je kunt alles zelf bepalen, welke ingrediënten er wel of niet in de pasta mogen (zeker als je een dieet hebt, bijvoorbeeld glutenvrij), of je extra vezelrijke pasta wilt (meerdere graansoorten) en uiteraard is het altijd zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Vers is altijd te prefereren boven kant en klaar, bovendien is het gezonder en blijven de vitaminen en mineralen beter bewaard. Pasta is er immers niet alleen voor het lekker, het maakt deel uit van een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

Daarom, aan de slag! Zoek een goed recept, voeg de ingrediënten bij elkaar en kneed zelf er een goed deeg van, of laat dit over aan een elektrisch apparaat, zoals een blender. Het deeg moet uitermate goed zijn doorgekneed, dit is mede bepalend voor de kwaliteit.

Persen van pasta

Dan het persen van de pasta. De pastamachine Regina heeft maar liefst 5 verschillende opzetstukken voor evenzovele diverse soorten holle pasta. Dat lichten wij graag toe! Laten we beginnen met zo’n beetje de bekendste holle pastasoort: macaroni. De kleine buisjes, die gebogen zijn, zijn welbekend en populair.  De Maccheroncini kan het beste worden omschreven als uitvergrote macaroni, eveneens licht buigende buisjes, maar dan in groter formaat.

Rigatoni en andere pasta

Maar er is nog meer dan dat. Heb je weleens van Rigatoni gehoord? Dit lijkt op Penne, (lange pasta buisjes met schuin gesneden uiteinden), het zijn eveneens holle buizen maar recht afgesneden, de Rigatoni bestaat uit rechte holle buizen. Nog een vorm van holle pasta is Bucatini. Dit zijn lange dunne buisjes, hol uiteraard, maar het lijkt al op holle spaghetti. Een wellicht bekendere soort is Fusilli, niet echt hol, maar pasta in de spiraalvorm. De kans is groot dat je van enkele van deze pasta’s nog nooit hebt gehoord. Laat je daarom inspireren door de vele mogelijkheden.

Ook voor de holle pasta geldt uiteraard dat het een tijdje gedroogd moet worden. Dit kan in de bloem, op het pasta droogrek of op een andere manier, zoals op een schone, droge theedoek. Vervolgens kan de pasta gekookt worden, in water al dan niet met zout, in vlees-, kip- of kruidenbouillon en kun je met behulp van groentesap zelfs nog een kleurtje geven. Zoals oranje, met behulp van de wortel, of groen van het spinaziekookvocht of rood van de bieten.

Conclusie

De Marcato holle pastamachine Regina is betaalbaar, deze wordt gratis bezorgd en je hebt 14 dagen de tijd om deze gratis te ruilen of te retourneren. Daarom, ga lekker aan de slag met deze veelzijdige pastamachine en maak een feest van elke pastamaaltijd!

Deel op:

Andere Pasta Machines