Mijn culinair avontuur met de Marcato Multipast Pastamachine (2023)

Mijn culinaire avontuur met de Marcato Multipast.
Auteur
Affiliatie
Sabine Bakhuis

Pastamachine Gids

Publicatiedatum

7 december 2023

Inleiding

Marcato pastamachine multipast yojon7ppxnm

Het online bestellen van keukenapparaten brengt soms verrassingen met zich mee. In deze recensie neem ik de Marcato Multipast Pastamachine onder de loep, een apparaat dat belooft de ster van je keuken te worden.

Prijzen

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Marcato Kleur chrome
Materiaal Aluminium Vaatwasser veilig Nee
Product breedte 15 cm Product hoogte 15 cm
Product lengte 15 cm Aantal artikelen in verpakking 1 stuk(s)
Fabrieksgarantie termijn 5 jaar Reparatie type Carry-in
Uitzonderingen fabrieksgarantie Geen professioneel gebruik. Het artikel mag absoluut niet met water worden gereinigd Aantal verschillende pastadiktes 9

Verwachtingen versus Realiteit

Een pastamachine bevestigd aan een keukenwerkblad

Wanneer je als keukenprins(es) de Marcato Multipast Pastamachine bestelt, sta je te popelen om aan de slag te gaan met verse pasta. Op papier lijkt het apparaat een droom voor iedere liefhebber van Italiaanse gerechten. Helaas is de werkelijkheid soms anders dan je verwacht.

De belofte van de Marcato Multipast is dat je een veelzijdig keukenapparaat in huis haalt waarmee je diverse pastavormen kan creëren. De set zou moeten bestaan uit:

  • De basismachine met een draaiknop voor de dikte van de pasta

  • Een opzetstuk voor spaghetti

  • Een opzetstuk voor ravioli

  • Een opzetstuk voor fettucine

  • Een opzetstuk voor reginette

Echter, sommige klanten ontvangen de standaard Atlas 150 zonder de extra opzetstukken die het hart van de pastamaker sneller laten kloppen. Dit is, zacht uitgedrukt, nogal teleurstellend.

Aan de andere kant, als je nu eenmaal de complete set in bezit hebt, is het feest. De machine voelt stevig en de chrome afwerking geeft het een strakke, professionele uitstraling. Met handmatige bediening en negen verschillende pastadiktes kun je de pasta aanpassen aan ieders voorkeur.

Dus, als je het geluk hebt de juiste doos uit te pakken, dan is de echte schoonheid van deze machine haar veelzijdigheid en gebruiksgemak. Het zijn de functies waarvoor je betaalt en die elk zelfgemaakt pastagerecht tot een succes maken.

Het valt niet te ontkennen dat een dergelijk misverstand tussen verwachting en realiteit een domper kan zetten op de ervaring. Toch blijft de kwaliteit van de Marcato, mits compleet geleverd, onbetwist. Het aluminium dat vrij is van schadelijke stoffen en de pastamaker die met gemak vastgezet kan worden aan het keukenblad getuigen van Italiaans vakmanschap.

Ondanks de mogelijke hiccups in het leveringsproces, mag je verwachten dat de fabrieksgarantie van 5 jaar en de robuuste constructie van de machine eventuele zorgen wegnemen. Neem wel notitie van het feit dat deze pastamaker absoluut niet vaatwasser veilig is en met de hand gereinigd moet worden, een klein minpunt voor de moderne keuken.

Hoewel je misschien wat extra stappen moet ondernemen om te zorgen dat je de volledige set in handen krijgt, is de kans groot dat je uiteindelijk wegloopt met het gevoel dat de investering de moeite waard is. De Marcato Multipast heeft de potentie om het middelpunt te worden van vele culinaire avonturen in je keuken.

Laten we eerlijk wezen, pastamachines komen niet veel beter dan dit – mits de beloofde accessoires aanwezig zijn. Dit is een machine die, weliswaar met een kleine kanttekening, de ambitieuze chef de tools in handen geeft om de Italiaanse keuken naar een hoger niveau te tillen. En zeg nou zelf, wat is er heerlijker dan de geur van verse pasta die door het huis waart na een creatieve sessie met je nieuwe keukenvriend?

Afwijking van de Productbeschrijving

Een opzetstuk voor spaghetti bevestigd aan de pastamachine

Wanneer je investeert in een pastamachine zoals de Marcato Multipast, dan doe je dit omdat je het beste wilt voor je culinaire creaties. Met een gerenommeerd merk als Marcato en de veelzijdige mogelijkheden van de Multipast, liggen je verwachtingen natuurlijk hoog. De realiteit kan echter af en toe afwijken, zoals ik helaas moest ondervinden.

De beschrijving van de Multipast doet je denken aan het walhalla voor pastamakers:

  • Een stevige basismachine met een draaiknop voor verschillende diktes pasta.

  • Maar liefst vier opzetstukken voor diverse pastasoorten als spaghetti, ravioli, fettucine en reginette.

  • Materialen van topkwaliteit, met geanodiseerd aluminium dat de gezondheid waarborgt.

  • Bevestiging die eenvoudig en stabiel is.

Nu zou je bij zo’n opsomming een perfect pakket verwachten. Echter, in sommige gevallen wordt de standaard Marcato Atlas 150 opgestuurd zonder de beloofde opzetstukken. Dit leidt natuurlijk tot een flinke teleurstelling, omdat je met smart zit te wachten op die prachtige pastacreaties die je in gedachten al op tafel had staan.

Laten we echter niet vergeten dat de Atlas 150 op zichzelf al een prachtig stukje techniek is. Het handmatig bedienen van de machine heeft iets authentieks, en de pasta die eruit komt - mits je dus enkel de basismachine gebruikt - is van topkwaliteit. Het gebruiksgemak is groot, de instelbare diktes voegen flexibiliteit toe en de stevige constructie zorgt ervoor dat je voelt dat je met iets degelijks aan het werk bent.

Bovendien is het slim om te bedenken dat elk productieproces zijn fouten kan hebben. Bij een merk als Marcato is het zeker niet de standaard om onvolledige producten te versturen, dus wanneer het misgaat, heb je te maken met de uitzondering, niet de regel.

Het grootste probleem bij deze afwijking tussen bestelling en levering is natuurlijk het feit dat je de pastamachine niet direct naar wens kunt gebruiken. En daar zit je dan, met al je pasta-ambities, te kijken naar een machine die niet volbrengt wat je voor ogen had. Dit is een flink minpunt en mag niet onderschat worden, hoe positief we ook willen blijven.

Maar geef de hoop niet op! De pastamachine is misschien niet compleet geleverd, maar dit is een kwestie die opgelost kan worden. Het vereist wat extra moeite, misschien wat geduld en contact met de verkoper, maar het eindresultaat kan nog steeds zijn dat je een tot de tanden toe uitgeruste pastamachine bezit.

De Marcato Multipast blijft een uitstekende keuze voor de enthousiaste thuischef. Hoewel mijn ervaring mij een onvolledig product heeft gebracht, ben ik ervan overtuigd dat als het pakket compleet zou zijn, de tevredenheid groot zou zijn. Het vakmanschap en de kwaliteit van Marcato staan buiten kijf, waardoor dit incident meer als een lastige hobbel op de weg moet worden gezien dan als het einde van de reis naar perfecte pasta.

De Teleurstelling van een Onjuiste Levering

Een opzetstuk voor ravioli naast versgemaakte ravioli op een keukenblad

Het zal je maar gebeuren: na lang wachten vol verwachting het pakket uitpakken om vervolgens teleurgesteld te worden. De Marcato Multipast Pastamachine op zich is een wonder van Italiaanse makelij, bekend om zijn robuustheid en gebruiksgemak. Maar wanneer je een uitgebreide set verwacht en slechts de standaardversie ontvangt, dan is de frustratie begrijpelijk.

De veelzijdigheid van de machine is normaal gesproken een grote plus:

  • Mogelijkheid om negen verschillende diktes pasta te maken.

  • Een stevige schroefbevestiging voor stabiel gebruik.

  • Hoogwaardig geanodiseerd aluminium voorkomt metaalresten in je pasta.

Toch, als de essentiële opzetstukken voor spaghetti, ravioli, fettucine en reginette ontbreken, blijft er van die veelzijdigheid weinig over. Veel kopers hebben de neiging om de kwaliteiten van het product te overschaduwen met deze initiële tegenslag. Het is echter belangrijk om niet de duurzaamheid en de stijl van de Marcato uit het oog te verliezen, die normaliter een glimlach op het gezicht van elke pasta-enthousiast zouden toveren.

Een uniek kenmerk van de Marcato is dat deze niet in de vaatwasser kan. Dit lijkt een minpunt, maar het benadrukt juist de zorg en aandacht die het maken van traditionele pasta verdient. Met de hand je pastamachine reinigen voegt in zekere zin toe aan de authentieke ervaring.

Uiteraard, wanneer je verwachtingen niet matchen met de realiteit, kan het zijn dat de positieve aspecten tijdelijk naar de achtergrond verdwijnen. Zoiets als de beloofde vijfjarige garantie, die bevestigt dat het merk achter zijn product staat, kan dan over het hoofd worden gezien. Ook is het niet kunnen reinigen met water minder erg dan het klinkt, want echt goede pastamakers weten dat zachte reiniging de levensduur verlengt.

Toegegeven, het gewicht van 6 kilogram kan als nadeel gezien worden; de machine is geen lichtgewicht. Maar dit onderstreept tevens de duurzaamheid en stabiliteit tijdens het pastamaken, een detail dat op waarde geschat wordt zodra de eerste frustratie is weggeëbd.

De Marcato Multipast Pastamachine belooft dus veel goeds en als de levering klopt met de bestelling, dan is het de start van talloze heerlijke pasta-avonturen. De balende gezichten bij het uitpakken transformeren ongetwijfeld in blijdschap zodra de veelzijdigheid en de kwaliteit van de correcte set in actie gezien worden.

Het is daarom aan te raden om eventuele leveringsproblemen naar behoren te behandelen, want onder deze eerste, weliswaar belangrijke, laag van ongenoegen, ligt een fantastisch product verborgen dat elke pasta-liefhebber verdient. En al heeft deze eerste ervaring een bijsmaak, de smaak van zelfgemaakte pasta van de Marcato zal al snel alles goedmaken.

Retourproces en Klantenservice Ervaring

Een opzetstuk voor fettucine bevestigd aan de pastamachine met verse fettucine ernaast

Na enige verwachting rondom de aanschaf van de Marcato Multipast Pastamachine moest ik onverwachts in aanraking komen met het retourproces en de klantenservice. Niet iets waar je direct op hoopt, maar het is een essentieel onderdeel van een online aankoop, toch? Hierbij dus een overzicht van mijn ervaringen hiermee.

Het begon allemaal toen het produkt aankwam. In plaats van de beloofde Multipast versie met de vier opzetstukken, vond ik alleen de standaard Marcato Atlas 150 in de doos. Een situation die vraagt om contact met de klantenservice en het opstarten van een retour.

Een blik op het retourproces:

  • Contact opnemen: vrij eenvoudig via de website van de leverancier.

  • Feedback leveren: men kan duidelijk de situatie uitleggen.

  • Retourlabel ontvangen: dit verliep zonder veel poespas.

  • Het pakket terugsturen: een trip naar het postkantoor en het was onderweg.

Positief was dat de klantenservice vrijwel meteen reageerde. De snelheid waarmee dit gebeurde, is zeker een pluim waard. Ook het verstrekken van een retourlabel ging vlug en de instructies waren helder.

Waar het proces echter tegenviel, was in de oplossing van het probleem. In plaats van een snelle vervanging van het product, kwam de focus te liggen op het terugsturen. Daarnaast heb ik geen concrete oplossing of compensatie aangeboden gekregen, wat toch een beetje zuur is na het geduldig wachten op de Multipast.

Het lijkt alsof de vlotte klantenservice het gebrek aan een bevredigende oplossing probeerde te compenseren. Begrijpen doet het in zekere zin wel, maar het gebrek aan directe actie om het juiste product te leveren, steekt lichtjes.

Het is mij duidelijk geworden dat een goedwerkende klantenservice essentieel is, maar dat het ook van belang is hoe zij problemen oplossen. Terugsturen is een oplossing, maar in dit geval niet de service die ik als klant wilde ervaren.

Over het algemeen, ondanks de tegenslag, is het retourproces itself vrij soepel verlopen. De website was gebruiksvriendelijk en de stappen waren eenvoudig te volgen. Het pakket was ook in no-time weer bij de verkoper.

Het heeft de ervaring met het product zelf natuurlijk wel beïnvloed. Ik heb niet de kans gehad om te genieten van de verschillende mogelijkheden die de Marcato Multipast biedt. Het heeft mij echter niet ontmoedigd. Het leven gaat door en mijn zoektocht naar de perfecte pastamachine net zo.

Laat dit een les zijn in online shoppen: verwachtingen zijn hoog, maar flexibiliteit blijft de sleutel. En ook al ging het retourproces prima, ik hoop nog steeds dat ik uiteindelijk die complete pastamachine krijg waarvan ik had gedroomd. Ik ben klaar om te rollen, snijden en genieten van versgemaakte pasta, gewoon thuis, als een echte Italiaanse thuiskok.