Jamie Oliver Pastamachine Score

8.9
Bruikbaarheid:
★★★★★
Materiaal:
Stabiliteit:
★★★★★
Garantie:
Pasta kwaliteit:
★★★★★
Bezorging thuis:
Verbruik:
★★★★
Online kopen:
Gewicht:
★★★★★
Handleiding:
Onderhoud
★★★★
Accessoires:

Jamie Oliver Pastamachine Foto

Jamie Oliver Pastamachine

Jamie Oliver Pastamachine: Prachtig apparaat van een topkok

Jamie Oliver Pastamachine
door op 

Inleiding

Zelf doen! Het kan met de Jamie Oliver Pastamachine. Tevens is het het motto van de televisiekok van het Verenigd Koninkrijk. Jamie Oliver pleit al vele jaren tegen junkfood en voor zelfbereid voedsel van gezonde en verantwoorde ingrediënten, zonder onnodige andere stoffen die alleen maar ongezond zijn. Anderzijds, ook van Jamie Oliver mag eten net zo goed lekker zijn. De recepten van deze kok zijn dan ook geliefd omdat twee echt in een kunnen gaan, gezond en lekker! Wij beoordelen de Jamie Oliver Pastamachine met een 8.9 uit 10 in onze recensie in 2018.

Welnu, dit is allemaal terug te vinden in de enige echte Jamie Oliver Pastamachine. Dit is een van de manieren waarop deze topkok mensen aan het koken krijgt en beter nog, zelf voedsel bereiden! Eigengemaakte pasta, dankzij deze machine kan iedereen dit, nog veel beter dan je zou verwachten!

Voordelen zelfgemaakt

Zelf pasta maken is zeker te verkiezen boven de kant en klare pasta om diverse redenen. Alles wat zelf gemaakt is, is vrijwel per definitie gezonder dan alles wat al (voor)gekookt is. Over het algemeen is het minder zout, minder vet en bevat het geen kunstmatige geur-, kleur, of conserveringsstoffen. Zeker voor mensen met een dieet, om welke reden dan ook, is zelfgemaakte pasta een aanrader. Het kan immers glutenvrij, tarwevrij, zonder kippeneieren, zonder of met weinig zout en zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen. Er zijn meer dan voldoende recepten voor zelfgemaakte pasta. Zelf experimenteren om te ontdekken wat voor jou het lekkerste en beste is, is een aanrader. Plezier is verzekerd!

Hoe dan ook: zelfgemaakte pasta, hierin zijn sowieso de vitaminen en mineralen beter bewaard en vers is altijd beter dan uit pakjes of zakjes.

Bruikbaarheid

Pasta maken is geen onoverkomelijk karwei, helemaal niet met deze machine. Je hoeft er dus niet tegenop te zien. Maak van het deeg maken een vrolijk karwei, flink doorkneden is belangrijk. Is dit al lastig, een blender of mixer met spiralen voor deeg kunnen dit al eenvoudiger maken.

Bij sommige machines word je er al moe van als je ernaar kijkt. Dit geldt absoluut niet bij de pastamachine van Jamie Oliver. Deze is eenvoudig, compact, uitermate gemakkelijk te bedienen en tevens gemakkelijk te reinigen. Het mechanische van de machine is de kracht. Door slechts enkele keren de slinger rond te draaien, komt de eerste pasta al tevoorschijn, in de door jou gewenste vorm en dikte.

Soorten pasta

Met de pastamachine van Jamie Oliver kun je twee soorten pasta maken: spaghetti en tagliatelle. Spaghetti bestaat uiteraard uit dunne slierten, tagliatelle is pasta van brede slierten. Alles voor de broodnodige variatie!

Bij sommige machines word je er al moe van als je ernaar kijkt. Dit geldt absoluut niet bij de pastamachine van Jamie Oliver. Deze is eenvoudig, compact, uitermate gemakkelijk te bedienen en tevens gemakkelijk te reinigen en op te bergen. De machine kan namelijk in vier delen gedemonteerd worden. Echter, deze delen mogen absoluut niet in de vaatwasser! Bovendien kan de machine uiteraard zo worden opgeborgen. Of, als je een groot aanrecht hebt of keukenkast, kan deze uiteraard daarop of -in staan en wordt het een pronkstuk.

Technische details

De pasta machine Jamie Oliver is namelijk al een mooie product om in huis te hebben, zelfs  Helemaal met een modern design en in prachtig rood, maar kan ook in blauw of zilverkleurig. Compact, deze is 28,1 cm breed, 36,2 cm lang en 14,2 cm hoog. De machine is uitermate stabiel, staat als een huis op elk aanrechtblad en kan dus eenvoudig gehanteerd worden.

Ingrediënten

Het mechanische van de machine is de kracht. Door slechts enkele keren de slinger rond te draaien, komt de eerste pasta al tevoorschijn, in de door jou gewenste vorm en dikte. Vervolgens kun je deze koken in water (met zout), met bouillon of zelfs in kleur met het toevoegen van wortelsap, bietenrood of spinazievocht. In ieder mens schuilt een kok, deze machine is de juiste manier om deze tot bloei te laten komen.

Materiaal

De machine is vervaardigd van RVS, de allerbeste vorm van metaal, waarbij absoluut geen losse deeltjes vrij kunnen komen en zich in de pasta kunnen nestelen. Daar zal absoluut geen sprake van zijn, dankzij het RVS.

Prijs

Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten, deze kan variëren van €50,- tot €75,-. Let uiteraard op de meldingen over de bezorging, hoe lang dit kan duren, de voorwaarden voor ruilen en retourneren en natuurlijk de garantie.

Conclusie

De kans is enorm groot dat als je een keer pasta hebt gemaakt, je nooit meer anders wilt! Toegankelijk, dat is het allerbeste woord voor deze machine.

Daarom, niets staat je in de weg om zelf met pasta aan de slag te gaan. Het is werkbaar en betaalbaar voor iedereen!

Deel op:

Andere Pasta Machines