Mijn culinaire ervaring met de Imperia Pastaia Italiana Set (2023)

Mijn ervaring met de Imperia Pastaia Italiana Set: 15 cm brede rollers, 6 pastadiktes en hoogwaardig RVS materiaal.
Auteur
Affiliatie
Carla van der Laan

Pastamachine Gids

Publicatiedatum

15 december 2023

Inleiding

Imperia pastamachine pastaia italiana set 5 stuks r1wy20mjzkgo

De Imperia Pastaia Italiana Pastamachine Set is een hoogwaardige keukenhulp voor het maken van authentieke Italiaanse pasta. Deze robuuste, uit RVS vervaardigde machine, uitgerust met een verstelbare knop voor verschillende diktes deeg en verschillende opzetstukken voor verschillende pastasoorten, brengt de smaak van Italië naar elke keuken. Met de handmatige bediening en het klassieke ontwerp staat deze pastamachine garant voor een traditionele bereidingswijze van verse pasta.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Imperia Kleur zilver
Materiaal Staal Vaatwasser veilig Nee
Product breedte 15 cm Product hoogte 0 cm
Product lengte 0 cm Product gewicht 3300 kg
Aantal artikelen in verpakking 5 stuk(s) Fabrieksgarantie termijn Geen fabrieksgarantie

Prijzen

Uitpakken en eerste indruk

Imperia pastamachine pastaia italiana set 5 stuks g26q1da6jwly

Bij het uitpakken van de Imperia Pastamachine Pastaia Italiana set was ik meteen onder de indruk. De verchroomde roestvrijstalen body glimt je tegemoet en straalt kwaliteit en authenticiteit uit. Onderdelen zoals de pasta-opzetstukken voelen stevig aan, en je kunt niet wachten om van start te gaan met het rollen en snijden van de pasta.

In de doos vind ik de volgende onderdelen:

  • Pastamachine met rollers en handgreep

  • Twee dubbele opzetstukken voor verschillende pastavormen

  • Houten deegroller

  • Ravioli vorm met 10 gaten

De breedte van de pasta roller van 15 cm is precies goed, niet te klein en niet te groot voor de gemiddelde keuken. Bovendien geeft het de mogelijkheid om een flinke hoeveelheid pasta in één keer te maken. Met een keuze uit zes verschillende diktes belooft de machine veel variatie en plezier in het koken.

Echter, niet alles ging meteen van een leien dakje. De draaiknop voor het verstellen van de pastadiktes was bij het eerste gebruik wat stroef, wat even wat ongemak gaf. Na wat heen en weer bewegen, lukte het gelukkig wel om de machine aan de praat te krijgen, al blijft het een puntje van aandacht. Gelukkig zijn dit soort kleine ongemakken vaak te verhelpen en wegen ze niet op tegen de voordelen die de set biedt.

Een ander minpunt dat ik niet kan negeren, is dat de set niet vaatwasserbestendig is, maar dit lijkt een gebruikelijke eigenschap van kwalitatieve pastamachines te zijn. Handwas blijft de beste zorg voor dergelijke keukenapparaten, wat ook bestempeld kan worden als een moment van liefdevolle aandacht voor je keukenhulpen.

Wat uitstraling en gevoel van de set betreft, past de Imperia set helemaal in de traditie van de Italiaanse pastakunst. Met de houten roller kun je traditioneel aan de slag met de ravioli, wat het thuisgevoel van pasta maken alleen maar versterkt. De mogelijkheid tot het maken van meerdere vormen pastasoorten, zoals tagliatelle, fettuccine, trenette, en lasagnevellen, betekent dat je voor elke pastawens wel iets in huis hebt.

De 5 jaar garantie is een bewijs dat Imperia vertrouwen heeft in zijn product. Dit, samen met de ‘Made in Italy’ stempel, geeft je als gebruiker een gevoel van zekerheid en trots, ondanks het feit dat er geen fabrieksgarantie gegeven wordt. Het is een investering voor de lange termijn voor liefhebbers van authentieke, zelfgemaakte pasta.

Maar ook een investering vraagt om zorg. Hoewel deze machine alleen met de hand schoongemaakt kan worden, wat tijd kost, blijft het een ritueel dat bijdraagt aan de levensduur van het apparaat.

Kortom, de Imperia Pastamachine Pastaia Italiana laat een sterke eerste indruk achter. Ze biedt alles wat je nodig hebt om te beginnen met het avontuur van ambachtelijke pasta maken. Er zijn wat kleine aandachtspunten bij het eerste gebruik, maar met enig geduld en aanpassing lijken deze slechts kleine hobbels op de weg naar vele smakelijke maaltijden.

Materialen en bouwkwaliteit

Imperia pastamachine pastaia italiana set 5 stuks gq7244prb2xz wmnp8zr

Wanneer je de Imperia Pastaia Italiana Pastamachine Set uit de doos haalt, valt meteen de stevige bouwkwaliteit op. Dit is geen flinterdunne gadget, maar een apparaat met gewicht en een solide gevoel. En dat moet ook wel, want pasta maken vraagt om een machine die niet bij het eerste de beste deegklompje in elkaar zakt.

De machine zelf is gemaakt van verchroomd roestvrij staal, wat niet alleen zorgt voor een glanzende uitstraling, maar ook bijdraagt aan de duurzaamheid. Je kunt er dus vanuit gaan dat de pastamaker niet na een paar keer gebruiken tekenen van roest of slijtage zal vertonen.

Ook prettig is de brede roller van 15 cm. Hierdoor heb je genoeg ruimte om brede lasagnevellen of lange slierten spaghetti te maken. Laten we even een rijtje maken van de positieve punten van de materialen en bouwkwaliteit:

  • Verchroomd roestvrij staal: duurzame en strakke uitstraling.

  • Breedte roller: ruime 15 cm voor diverse pastaformaten.

  • Houten deegroller: handig voor het afdichten van ravioli.

  • Stabiele behuizing: voelt robuust en betrouwbaar aan.

Hoewel de machine er solide uitziet, kan het natuurlijk altijd gebeuren dat er iets niet naar behoren werkt. Zoals het incident met de draaiknop die vastzat, wat natuurlijk vervelend is als je vol enthousiasme aan het pastamaken wilt beginnen. Gelukkig lijkt dit meer een uitzondering dan de regel te zijn en valt zoiets onder de garantie die Imperia biedt.

Een klein minpuntje is wel dat de machine niet vaatwasser veilig is. Dit betekent dat je na het pasta maken toch even met de hand aan de slag moet om de machine schoon te maken. Alleen schoonvegen is de instructie, en hoewel dat misschien wat ouderwets klinkt, helpt het wel om de machine in topconditie te houden. Bovendien, het ambachtelijke gevoel van het zelf pasta maken, mag best gepaard gaan met een beetje handenarbeid bij het opruimen, toch?

Ook de vaste opzetstukken voor verschillende pastavormen zijn een troef. Zo krijg je:

  • Tagliatelle van 2 mm

  • Fettuccine van 6,5 mm

  • Trenette van 4 mm

  • Capelli van 1,5 mm

  • En natuurlijk lasagnevellen van 150 mm breed

Deze opzetstukken klik je eenvoudig op de pastamachine, wat het heel gemakkelijk maakt om tussen verschillende soorten pasta te wisselen.

Tot slot geeft Imperia een garantie van 5 jaar op deze set, wat toch een teken van vertrouwen is in de kwaliteit van hun product. Het is duidelijk: dit merk staat achter hun pastamachines, en dat geeft jou als gebruiker toch een fijn gevoel.

Al met al is de Imperia Pastaia Italiana Pastamachine Set een kwalitatief hoogstaand product dat zich richt op de liefhebber van zelfgemaakte pasta. De bouwkwaliteit en materialen zijn van een niveau dat je mag verwachten van een ‘Made in Italy’ product. Ja, er kan soms iets misgaan, maar over het algemeen kun je jarenlang plezier beleven aan deze pastamachine. En eerlijk is eerlijk, dat zelfgemaakte bordje pasta smaakt gewoon nóg beter als het komt uit een machine waar je op kunt vertrouwen.

Bedieningsgemak en instellingen

Imperia pastamachine pastaia italiana set 5 stuks mm7y44pdrldo wmnp8zr

Als liefhebber van verse pasta viel mijn oog op de Imperia Pastamachine Pastaia Italiana en ik moet zeggen, op het eerste gezicht maakt hij zijn beloftes waar. De set met vijf onderdelen is vrij eenvoudig te begrijpen, en het in elkaar zetten is een fluitje van een cent. Hier zijn enkele aspecten die onmiddellijk opvallen:

  • Instelbaarheid: met zes verschillende diktestanden kun je de pasta precies zo dik of dun maken als je zelf wilt.

  • Diversiteit: Verschillende opzetstukken maken het mogelijk om veel pasta-variaties te creëren.

  • Gebruiksgemak: De machine is handmatig en dat geeft een authentiek gevoel bij het pasta maken.

Toen ik eenmaal aan de slag ging, merkte ik hoe soepel de rollers bewegen. Het handmatige mechanisme vraagt wat kracht, zeker als je voor dikkere lappen deeg gaat, maar dat is slechts een klein punt van aandacht. Het is zelfs zo dat deze handmatige actie een beetje romantiek toevoegt aan het hele proces. Je voelt de verbinding met je eten, alsof je écht kookt vanuit de basis.

Hoewel de draaiknop voor de pastastanden doorgaans gemakkelijk te hanteren is, heb ik gemerkt dat enkele gebruikers te kampen hadden met een vastzittende knop. Hoewel dit natuurlijk vervelend is, lijkt dit eerder een uitzondering dan regel. En met de vijf jaar garantie kun je erop vertrouwen dat je een robuust product in huis haalt.

Dan nog even over de opzetstukken. Je switcht echt zonder gedoe van spaghetti naar fettuccine of van tagliatelle naar lasagnevellen. De diversiteit aan pasta die je kunt maken, is een flinke plus voor iedere pasta-enthousiasteling.

Een nadeel voor sommigen kan zijn dat de Imperia pastamachine niet vaatwasserbestendig is. Maar laten we eerlijk zijn, voor iets dat zo prachtig Italiaanse sfeer geeft aan je keuken, is een beetje handmatig schoonmaakwerk toch niet te veel gevraagd?

Een klein aandachtspuntje is dat hij geleverd wordt zonder schroefbevestiging, maar door de zware, stabiele behuizing staat de machine toch als een huis op je aanrecht.

De machine voelt alsof hij gemaakt is voor de lange termijn, dus die investering - ja, hij is niet bepaald een koopje - lijkt zichzelf terug te betalen in jaren van culinair plezier.

Kortom, de Imperia Pastaia Italiana is een solide keuze voor iedereen die zijn pasta serieus neemt. En geloof me, na je eerste zelfgemaakte pasta wil je niet anders meer. Het is een klein stukje Italië in je eigen keuken, waar de liefde voor eten zich vertaalt in heerlijke gerechten. Met deze machine is het pasta avontuur pas echt begonnen!

Het maken van verschillende pastasoorten

Imperia pastamachine pastaia italiana set 5 stuks qmaz449gpvl2 l58qjlm

Met de Imperia Pastaia Italiana Pastamachine Set waan je jezelf al snel in een Italiaanse keuken, waar het maken van pasta een kunstvorm op zich is. Deze set maakt de belofte van veelzijdigheid en authenticiteit in eigen keuken volledig waar. Zodra je begint, merk je dat jouw culinaire avonturen nog nooit zo smaakvol waren.

De meest in het oog springende feature is wel het aanbod van pastavormen. Deze set geeft de mogelijkheid om maar liefst vijf verschillende soorten pasta te maken:

  • Tagliatelle (2 mm)

  • Fettuccine (6,5 mm)

  • Trenette (4 mm)

  • Capelli (1,5 mm)

  • Lasagnevellen (150 mm)

De variatie in pastadiktes, zes om precies te zijn, opent de deur naar eindeloos experimenteren. Of je nu houdt van dunne, delicate pasta voor een lichte zomerse salade of dikkere, meer robuuste vormen voor een rijke bolognese, deze set staat je bij.

Ondanks deze lofbetuiging moeten we wel even stilstaan bij een gemiste kans. De draaiknop voor de dikte van de pasta werkte helaas niet zoals gehoopt. Deze zat vast bij ontvangst, wat de culinaire plannen tijdelijk in de ijskast zette. Echter, dit lijkt een uitzonderlijke misser in een verder vlekkeloze serie producten van Imperia – en met de geboden service was een vervanging snel geregeld.

De diversiteit in pasta die je met deze set kunt maken is werkelijk een plezier. Van het rollen van de deegvellen tot het snijden van slierten, het voelt alsof je echt vakmanschap levert. En ondanks de kleine tegenslag met de draaiknop, neemt dit niet weg dat het eindresultaat, de versgemaakte pasta, een royale toevoeging is aan elke maaltijd.

Mocht je starten met het maken van ravioli, dan verdient de houten deegroller een extra applaus. Deze perfecte assistent helpt bij het snijden en afdichten van jouw creaties als een echte pasta-chef. En zeg nu zelf, wie wil er nu niet pronken met zelfgemaakte ravioli gevuld met jouw favoriete ingrediënten?

Om een lange recensie kort te maken, de Imperia Pastaia Italiana Set is een schot in de roos voor iedere pastaliefhebber. Ja, het product is niet perfect door de incidentele issue met de draaiknop, maar over het algemeen biedt het alles wat je nodig hebt om te schitteren in de keuken. De belofte van heerlijke, zelfgemaakte pasta wordt keer op keer waargemaakt. En eerlijk is eerlijk, vers gemaakte pasta smaakt toch een stuk beter dan de snelle pakjes uit de supermarkt.

Met stevige, smaakvolle pasta als resultaat, wordt elk diner een feestje. Of het nu om een simpele spaghetti aglio e olio gaat of een uitgebreid lasagnegerecht, met deze set kom je altijd goed voor de dag. Denk je nu, “Dat klinkt als muziek in de oren”? Dan ben je klaar voor je eigen pastamachine avontuur!

Onderhoud en schoonmaken

Imperia pastamachine pastaia italiana set 5 stuks rmg9446lzj3k wmnp8zr

Een waar feest is het, de Imperia Pastaia Italiana Pastamachine Set, om zelf thuis de fijnste pasta te snijden. Maar laten we eerlijk zijn: elk feestje heeft ook zijn opruimmoment. Dát moment, na de voldoening van een zelfbereide maaltijd, is het tijd om de keuken weer op orde te krijgen. Gelukkig is deze pastamachine zo ontworpen dat de schoonmaak- en onderhoudsfase bijna net zo soepel verloopt als het rollen van de perfecte fettuccine.

Een ding staat als een paal boven water, water zien de onderdelen van deze Imperia liever niet. Het advies is helder: geen water, geen sopje. Wat dan wel? Een stevige borstel of een zachte doek. Even na gebruik de restjes pasta losborstelen of wegvegen en de machine is zo goed als klaar voor het volgende gebruik. Soms kan het zijn dat de machine na verloop van tijd wat stugger draait. Geen nood! Een drupje olie helpt het mechaniek weer soepeltjes zijn werk te doen.

Natuurlijk heeft ieder zilveren randje zijn wolkje. Zoals bij veel pastamachines is het opruimen van de Imperia Pastaia Italiana Pastamachine Set geen kwestie van ‘hozen en drogen’. De machine vergt een geduldige en voorzichtige aanpak. Hardnekkig deeg dat tussen de rollers achterblijft kan een uitdaging vormen. Toch is de set gemaakt met zorg, dus met wat extra aandacht blijft deze krachtpatser in topconditie.

Laten we de onderhoudstips eens op een rijtje zetten:

  • Na gebruik maak je de machine schoon met een droge borstel of doek.

  • Gebruik nooit water of vochtige doekjes om corrosie te voorkomen.

  • Incidenteel een druppeltje olie op de bewegende delen houdt de machine soepel.

Het onderhoud valt reuze mee, en mocht er onverhoopt toch iets niet helemaal pluis zijn, dan zit er maar liefst 5 jaar garantie op de machine. Gemaakt in Italië, dus kwaliteit is een gegeven. Toch moet ik noemen dat een enkele keer de machine een fabrieksfoutje kan hebben, zoals een draaiknop die niet meebeweegt zoals het hoort. Het relativeren hiervan is makkelijk: dat is juist waar die garantie voor is.

Als pastaliefhebber wil je natuurlijk dat je machine langer meegaat dan je favoriete recept en dat kost tijd en toewijding. Uiteindelijk, als je rekening houdt met deze onderhoudsadviezen, zul je ontdekken dat de Imperia Pastamachine jouw keuken transformeert in een klein stukje Italië, waar de geur van verse pasta altijd in de lucht hangt. En als dat niet vanzelf gaat, weet je nu tenminste dat het schoonmaken jou niet meer tijd zal kosten dan het koken van je al dente spaghetti. Geniet dus van het proces en de heerlijke resultaten, keer op keer.